Gå til sidens hovedinnhold

Ronny fra Kvæfjord var skadet i sommer, men løp likevel inn til pallplass

– I år har jeg mobilisert og trent godt i en måned, sier Ronny Jakobsen.

Lørdag gikk Harstad Summits Trail Marathon 2021 av stabelen og i mål som nummer to i helmarathon gikk Ronny Jakobsen (44) fra Kvæfjord IL.

– Jeg er jo fornøyd. Jeg har løpt alle årene det har vært og dette var den beste tiden og det betydde mest for meg. Det er jo artig å bli nummer to, men plasseringen hadde ikke så mye å si, forteller han til iHarstad

Tiden til Ronny ble 4:22:39, noe som kun er 6 minutter og 29 sekunder bak vinner Kjell-Egil Krane Ingebrigtsen fra Lofoten Triathlonklubb.

Hvem som er med mener han har noe å si for plasseringen.

– Så ærlig må man jo være. Men jeg er med for å utfordre meg selv, og det synes jeg er gøy.

Var skadet i sommer

I 2020-utgaven av fjell-løpet var Jakobsen noe misfornøyd med egen innsats og resultatet den gang tror han kan ha noe med at han hadde trent for lite.

– I år har jeg mobilisert og trent godt i en måned, sier Ronny.

Men så mye som han skulle ønske har han ikke fått trent.

– Jeg hadde litt dårlig tid siden jeg var skadet i sommer og ikke fikk løpt like mye som jeg hadde tenkt. Men jeg har prioritert å løpe lange turer i bra tempo, og det har funket. Nå trener jeg maks 10 timer i uken, så jeg kan trene hardt når jeg først trener.

Fineste fjell-løpet

På spørsmål om hvordan løypa var svarer Jakobsen «Løypa er helt fantastisk!». Han skulle ønske at flere fikk vite om Harstad Summits Trail Marathon.

– Jeg mener Harstad Summits Trail Marathon er litt underkommunisert. Det er ikke så mange som vet at dette er et fantastisk løp. Jeg kan ikke se for meg at det er et finere fjell-løp i hele Norge.

Og at vi får se han i neste års utgave skal vi ikke se bort i fra.

– Det er mitt idrettslige høydepunkt i året. Jeg får trent mer når jeg vet at jeg skal være med. Jeg er 44 år så da får man satt en årlig test på formen.

Les også

Anne Lena var i New York under terrorangrepet: – Skulle egentlig være i World Trade Center

Les også

Finn tror det blir krise i jula: – Vi mangler 20-30 sjåfører

Les også

Varsler kjempesøksmål mot kommunen