Det siste året har Harstad gjort det godt i flere kåringer. Det kan med rette gjøre Harstad-væringene stolte, sier ordfører Kari-Anne Opsal. Her er noen av kåringene der vi har gjort det godt:

  • Tredje best i landet på åpenhet
  • Nordnorsk kommunikasjonspris for 2020 og 2021
  • Nominert til Bosettings- og integreringsprisen 2021
  • Best på kommunale tjenester i Troms og Finnmark på årets Kommunebarometer

Og ikke nok med det. Harstad kommune rangeres som nummer tre i Troms og Finnmark i NHOs kommune-NM for 2021. Nå er kommunen også nominert til Attraktiv by – Statens pris for bærekraftig by- og stedsutvikling.

Mange små forbedringer gir stor effekt

Ordfører Kari-Anne Opsal sier at hun av og til blir misunnelig på andre kommuner som har gigantprosjekter som batteriparker til milliarder av kroner. Men så ser hun effekten av de mange litt mindre prosjektene i Harstad og alt de betyr for folk.

– Skøytepark i sentrum, lærerutdanning, sentrumsutvikling og ungdomssatsing er noe av det som til sammen utgjør en stor helhet og en god by å flytte til og bo i.

Ordføreren sier at Harstad er viktig for de mindre kommunene i regionen rundt.

– Vi prøver å være en god samarbeidspartner i vår region for steder som Kvæfjord, Tjeldsund, Lavangen og Ibestad. Hvis Harstad blir en god by å bo i, øker også det bolysten i kommunene rundt oss. Derfor samhandler vi både når det gjelder frivillighet og næringsliv.

Vil ha mobilisering 5. mai

Prisen for mest attraktive kommune deles ut årlig av Kommunal- og distriktsdepartementet. Den skal belønne planlegging og gjennomføring av bærekraftig by- og stedsutvikling med høy kvalitet. Prisen vektlegger både økonomisk, sosial og miljømessig bærekraft.

Tidligere ordfører Marianne Bremnes sa for øvrig i 2016, da Bodø vant, at Harstad skulle også opp på den lista om fem år.

– Vel, vi er ett år for sent ute, men det er på grunn av at vi var opptatt med korona. Det hører med at de kommunale tjenestene under pandemien var noe som vi også vant pris for, sier kommunikasjonssjef Øivind Arvola.

Han var med på å nominere kommunen i år, men legger til at det kom mange andre nominasjoner fra andre i tillegg.

Juryen kommer til Harstad 5. mai, og da vil ordføreren ha hele byen med på laget for å vise oss fram fra vår beste side.

– Da må vi mobilisere frivilligheten og alle Harstad-patrioter.