Rundt 40 personer nøt den fine høstdagen med tur til Toralfsbu der de lørdag ble ønsket velkommen til sveler og hyggelig sosialt lag. Hytta ligger i spektakulære omgivelser, og det er noe fint å se på fra alle rom.

Medlemmer av hyttestyret og andre frivillige, samt byggeleder Kristian Jakobsen, bød de første besøkende velkommen med sveler og kaffe. De tilreisende kom fra både Kanstadbotn og Fiskfjorden, og det er et helt nytt hytteanlegg de fikk se.

– Det er ei ny, flott hytte med 16 sengeplasser og egen tilsynsavdeling. Den gamle hundehytta har fått et tilbygg med badstue, og denne hytta skal også oppgraderes om et par år. Enn så lenge fungerer den slik den har gjort, sier Gunn Elin Fedreheim og Harstad Turlag i en pressemelding.

Enorm dugnadsinnsats

Dette har vært et stort byggeprosjekt for laget. Rundt 3.000 dugnadstimer er lagt ned i tillegg til all den tiden som har gått med til forprosjektering, logistikk og annet.

Styreleder i Harstad Turlag, Kristian Jakobsen, har vært primus motor for det hele, slik han var det også på Haakonsbu da den ble bygget ny i 2018. En svært stolt prosjektleder håper mange får glede av hytta i årene som kommer.

– Det er jo det som driver oss. Vi ønsker å legge til rette for at allmenheten skal kunne få gode hytteopplevelser i regi av Harstad Turlag og DNT, og med dette anlegget ligger alt til rette for at besøkende virkelig skal kose seg og få minnerike naturopplevelser, sier han.

Trekanten i Jonsheimen

Med to nye hytter i Jonsheimen beregnes det en betydelig økning i antall overnattinger. Dette er et flott fjellområde, med bare to timers gange mellom hyttene. Toralfsbu kan nås både fra Fiskfjord og Kanstadbotn, eller om man vil gå opp Kongsvikdalen og via Haakonsbu.

Fjell- og turglade folk kan glede seg til å besøke Jonsheimens nye storstue. For det er slik den framstår, nye Toralfsbu, der den troner på berget over nedre Kvitelvvann med sin fantastiske utsikt over fjell og vann og med den fossende elva rett forbi.

Harstad Turlag arrangerte fellestur fra Fiskfjorden og tur-retur Toralfsbu. Under er flere bilder fra turen gjennom et nydelig og spektakulært landskap fram til Toralfsbu.