– LAN er et sosialt arrangement og et samlingssted for ungdom og unge voksende som har en felles interesse ofte med data og gaming i hovedfokus sier Elise Yttervik som har ansvaret for HålogaLANs sosiale medier.

Under et LAN er det vanlig at det kjøres konkurranser i forskjellige spill, eller andre aktiviteter som filmkvelder og brettspillkvelder. I morgen lørdag skal også Radio Harstad komme med retrohjørnet hvor det vil bli mulighet for å prøve ut eldre spill.

Proffe og amatører

– Det er absolutt ingen grense på hvor flink du må være i gaming for å delta på et LAN, så lenge du har lyst til å være med så er du velkommen, vi har folk her som både er proff og amatører, alle syntes det er gøy forteller Yttervik fra Stangneshallen.

Allerede etter sist LAN i 2020 startet gjengen i crewet planleggingen av årets arrangement, men oppringningen har de holdt på med siden onsdag klokken 16.

– Vi er rundt 12 stykker i crewet, men vi vil jo kalle oss en familie og de frivillige er også en del av familien. Forteller Dan Solberg, han har selv fått oppgaven som «sosial potet» og skal passe på at alle har det bra under eventet.

Dan tror det kommer til å gå mest av spillene Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive, og League Of Legends, da det i løpet av helgen vil bli arrangert konkurranser i disse spillene. Men det er mange forskjellige mennesker på LANet og derfor også mye forskjellige spill, alt fra Minecraft til Star Wars.

Sovetriks

Solberg kommer med et tips for å holde seg våken gjennom LANet og det er å sove et par timer, noe de anbefaler alle deltakerne på lanet å gjøre.

– Det beste med LAN er å spille med folk du er i samme rom med, det er en helt annerledes opplevelse, forteller Anders. Deres metode på å holde seg våken er masse energidrikk.

47 er påmeldt – men det er plass til flere

Hittil er 47 stykker meldt på årets LAN men Dan håper på at det dukker opp flere i løpet av helga da det fortsatt er mulighet til å kjøpe billett i inngangen.

Om du likevel ikke har muligheten til å dra på HålogaLAN men fortsatt vil få med deg den gode LAN stemningen kan du besøke HålogaLANs livestream på YouTube og Twitch @hålogaLAN.