Nord-Norges Fotograflaug er en del av Norges Fotografforbund, som er landets største forbund for profesjonelle fotografer. Lauget avholder en årlig konkurranse hvor alle regionens medlemmer blir invitert til å sende inn bilder, og sammenlagtvinneren blir kåret til årets fotograf i lauget. Det deles også ut medaljer og hederlige omtaler til enkeltbilder. Årets jury bestod av Kirsti Hovde, Bjørn Tore Stokke, Rita G. Johansen og Lars Martin Bøe, alle profesjonelle fotografer i Hedmark / Oppland.

Det melder Raymond Engmark, oldermann i Nord-Norges Fotograflaug.

Les også

Vendepunktet kom den natten Jostein gjorde flere innbrudd og stjal biler. Nå er han sjef under Ida sine vinger

Lørdag 23. januar var lauget samlet digitalt til en premieutdeling for lauget. I den forbindelse fikk fotograf Sara Heikkilä følgende bilder premiert:

Hei verden, ta meg vel i mot - Hederlig omtale

Helle - Hederlig omtale

Hedda - Hederlig omtale

Saken fortsetter under bildet

Tatt i Harstad

Sara Heikkilä er fotograf hos Smilehullet AS i Harstad.

– Det er utrulig hyggelig å få premiert bilder med motiver fra noen av de gruppene som jeg fotograferer mest av: Barn, nyfødte og konfirmanter. Og at to av tre bilder er tatt ute i vårt fantastiske lokalmiljø. Nå vil «alle» ha fotografering ute noe jeg synes er kjempestas, sier Sara.

– Jeg blir så stolt hver gang bilder blir premiert i laugs- og landskonkurransen i Norges fotografforbund. Det er et kvalitetsstempel og en bekreftelse på et høyt faglig nivå, sier hun.

Nære relasjoner

Sara kan også fortelle at 2020 ble et fint år for Smilehullet.

– Når samfunnet preges av krise og usikkerhet, prioriterer familier å gå til fotografen. Familieverdiene får enda større betydning og man setter pris på de nære relasjonene, noe som vises i besøkstallet hos oss. Jeg fikk også bruk for min bakgrunn som sykepleier ved å delta i utarbeidelsen av bransjeveilederen for smittevernrutiner for alle landets profesjonelle fotografer tilknyttet Fotografforbundet, sier Sara.

Saken fortsetter under bildet

Samboer Espen er med

I 2021 så fyller Smilehullet 15 år og fotografen ser frem til mange nye fine år som en av byens to virksomme faglærte fotografer. Harriet Olsen på Kvitebjørn foto er også medlem av Norges fotografforbund, kan Sara fortelle.

Les også

Guro er én av de utvalgte i Miss Norway: – Hadde nesten glemt at jeg søkte

– Det skjer mye spennende i bedriften hele tiden og 2020 var ikke noe unntak. Min samboer og kollega Espen Indbjør har fått et større engasjement. Vi planlegger mange spennende prosjekter. Espen studerer i tillegg digital markedsføring, noe som kommer godt med i bedriftsutviklingen.