Thea Wolf Solberg, Emilie Lind Strand, Aurora Elise Kvile, Cardy Josef og Magdalene Taylor går på dramalinja VG2 og VG3 på Heggen videregående skole. Snart har de en forestilling hvor dans er en del av opplevelsen.

– Spennende dans! Hva handler den om?

– Det er flere individuelle bevegelsessekvenser som er satt sammen. De handler om vårt eget forhold til sosiale media, sier Thea.

De forteller at skolehverdagen under korona er krevende. Musikk- og dramaklassene er på skolen hver dag, men det er usikkerhet.

– De fleste stresser nok litt med at vi ikke vet når og om vi må ha hjemmeskole igjen. Noen fag har vi på nettet selv om vi er på skolen. Det fungerer nå, men det er mye vanskeligere å få oppfølgning over nett.

Men for dem spiller det ikke så stor rolle om de er på skolen eller hjemme. Det er fint å ha det sosialt på skolen, men det er også skremmende å gå rundt når koronasmitten øker.

– For oss som har teater og dans er det også vanskelig med øving, siden vi ikke vet om det blir plutselig stengt ned igjen, og forestillinga blir utsatt eller avlyst. Man må jobbe ekstra hardt med motivasjonen når det er usikkerhet omkring forestillinga blir gjennomført, sier Emilie.

Vi jobber for å få til en visning i uke 7. Vi får se om det blir heldigitalt eller halvdigitalt. Men det skal bli forestilling i alle fall, avslutter Thea.