Gå til sidens hovedinnhold

Se hvem som er tilbake!

Det blir nordnorsk kraftkveld i Harstad Kulturhus fredag.

Hjemmefavorittene Olivers Army spiller splitt-konsert med hitmakerne Rammmeskjeiv fra Tromsø! De til sammen ti artistene er mer enn klare for å innta Storsalen Scene, og for å sørge for fantastisk stemning på konsert. 1. oktober passerte bandene 45.000 avspillinger til sammen på Spotify og You Tube.

Det skriver Stig Gudmundsen og Morten Markussen i henholdsvis Olivers Army og Rammeskjeiv i en pressemelding.

Det Harstadbaserte bandet Olivers Army gleder seg til å endelig kunne holde konsert i hjembyen igjen, etter en altfor lang periode med pandemi og restriksjoner.

Våren 2018 slapp bandet tre singler og hadde releasekonsert, men så ble vokalist Stig Gudmundsen alvorlig syk og en ny fase for bandet startet. De tre siste årene har de brukt til å lage ny musikk, fått vokalisten frisk og kjempet mot covid-19.

Ny trommis

Fredag kveld lover de en fin miks av gamle og nye hits. Konserten vil også være den første med bandets nye trommeslager, Michel Diniz de Carvahlo, kjent fra bandet «Judith.»

– Multiinstrumentalisten Michel har børstet støvet av trommestikkene og har lagt seg i hardtrening sammen med resten av bandet, heter det i pressemeldingen.

Les også

Dette sier folk på gaten om gjenåpningen: – Godt å få friheten tilbake!

Inspirasjonskildene til Olivers Army er mange – både synth-pop, new-wave og tradisjonell rock. Bandet presenterer selvlaget rock og pop med nordnorske tekster – med fengende melodier og refrenger.

– Vi tror at splittkonserten med Rammeskjeiv blir en flott musikkopplevelse for et bredt publikum, sier Stig Gudmundsen.

Startet i gamle posthuset

Olivers Army spilte i Bakgården i 2017, etter at de gjorde comeback på 80-tallsfesten i Nordic Hall i 2016.

Bandet oppsto på 1980-tallet. Gutta startet sin karriere i et øvingsrom i det gamle posthuset rett nord for Generalhagen. Vokalist Stig Gudmundsen og Bård Andreassen på synth/kor var grunnleggerne. I 1987 reiste de til Trondheim med en ambisjon om slå gjennom nasjonalt.

Fra 1991 til 2012 lå bandet i en eske, men det ble aldri offisielt oppløst.

Les også

100 soldater fra USA kommer - og du kan få dem på overnatting

Tromsøbandet Rammeskjeiv kom fra intet i 2019, og har siden sluppet låter jevnt og trutt.

– Rammeskjeiv består av medlemmer som har passert halvgått løp eller har en fot i graven, men ikke tro at det stopper dem fra å levere varene! Bandet har blitt tatt svært godt imot, og i tillegg til å bli spilt på radio, har de hatt over 40.000 avspillinger på Spotify og You Tube.

Saken fortsetter under bildet

– Blir fantastisk

Bandet har jobbet hardt og målrettet, noe som har gitt en stor følgerskare på kort tid.

– Gutta er i knallform og gleder seg masse til å gjøre sin første konsert i Harstad. På hitlåten «Nordlyset» har bandet også med seg originalkoret som var med på plata, Enevja, på scenen, sier pressemeldingen.

Blant bandmedlemmene finner vi Grovfjords egen Morten Markussen på keyboard.

– Endelig skal jeg og bandet få lov til å fremføre våre egne låter på hjemmebane. Det blir fantastisk å spille for harstadpublikummet og vi gleder oss enormt, sier Morten Markussen.

Les også

Hans Krogstad fant mystisk ring på fjellet – så skjedde det noe helt spesielt

Rammeskjeiv gir 10 prosent av sitt overskudd fra alle konserter de spiller til Kreftforeningen.

Olivers Army består av:

Bård Andreassen: Synth/kor, Dag Magnus Andreassen: Gitar/kor, Tore Vang: Bass/kor, Michel Diniz de Carvalho: Trommer og Stig Gudmundsen: Vokal.

Rammeskjeiv består av:

Per-Arvid Hanssen: Vokal/gitar, Odd-Magne Richardsen: Gitar, Trond Vegtun: Bass, Morten Markussen: Keyboard og Thomas Heggstad: Trommer.