Gå til sidens hovedinnhold

Setter 1.140 doser de neste to ukene: Nå får også de over 65 år vaksine

– Vi ber at alle som får innkalling, bestiller time digitalt så raskt som mulig, slik at de som skal ha vaksinedosene, får de til rett tid, står det på Harstad kommunes hjemmeside.

I påskeuka, den 30. og 31. mars, settes 396 doser med Pfizer-vaksine i Seljestadhallen. En rekke innbyggere i alderen 75 – 79 år samt de risikogruppe en i samme aldersgruppe er innkalt disse dagene.

– Uken etter skal det settes 744 doser. Da starter vi også vaksineringen i aldergruppen 65-74 år. Samtidig kaller vi inn personer mellom 18-64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp. Vaksinedatoene er onsdag 7. april, (dose 2 19. mai), torsdag 8. april (dose 2 20. mai) og fredag 9. april (dose 2 21. mai), skriver kommunikasjonssjef for Harstad kommune Øivind Arvola på Harstad kommunes hjemmeside.

Totalt i Harstad har 1239 personer fått to doser vaksine, mens 605 har fått en dose. I tillegg kommer dosene satt på UNN.

Les også

To av hotellene er åpne og ett stenger: – Vi har ikke veldig mange bookinger

Bestill time digitalt - da går det raskest

– De som nå blir trukket ut, har fått – eller vil få melding i løpet av kort tid. Vi ber om at så mange som mulig – og raskest mulig - bestiller time digitalt, slik at vi sikrer at de som skal ha vaksine, får den. Ikke vent med å bestille time. Gjør det før påske.

Hvis du ikke bestiller time innen kort tid, må vi ringe deg opp for å sikre at vi får satt dosen som er tiltenkt deg. Er det mange vi må ringe opp, går prosessen saktere.

Les også

Korona: Fraråder alle kollektivreiser i Troms

Viktig å tenke på når du bestiller digitalt

Det er også viktig at de som registrer seg digitalt venter med å lukke nettleseren eller gå ut av helseboka til dere har fått synlig bekreftet time.

– Dette fordi registreringen er litt forsinket i systemet, og da må man være inne i Helseboka. Dette for å forsikre at registreringen er lagt inn på timelisten i Helseboka.

Les også

Dan (20) fikk falsk telefon fra «ordføreren»: – Hørtes veldig ekte ut

Telefonkø

Pandemitelefonen er oppbemannet, men erfaring viser at det blir kø uansett. Så jo flere som klarer å bestille time selv digitalt via lenken de mottar på SMS, jo bedre er det, og jo mindre belastning blir det på telefonsystemet.