Gå til sidens hovedinnhold

Sigrun debuterer med julesang: – Har vært usikker på om jeg har hatt noe å tilby

12. november kan du lytte til «Kom ei jul».

Sigrun Loe Sparboe er på mange måter tilbake der hun startet Som niåring, før hun anså seg selv som en låtskriver, skrev hun sin første sang. To vers med barnlige gleder med jula.

Nå har hun skrevet sanger i over 15 år, og har for første gang skrevet en offisiell julesang.

– Jeg håper den nye låta treffer de som liker jula og de som har det vanskelig. Det finnes så mange gode julesanger, så det er med litt ærefrykt at jeg gir en egen, sier Sparboe.

Fredag 12. november gis «Kom ei jul» ut, og sangen får live-premiere når Mørketidspynt med mening åpner samme dag i Hilsegata.

Les også

Clara (17) kan vinne pris for arbeidet sitt: – Det var ikke noe tilbud her

Sangen kom krypende

Sigrid er ei som selv er veldig glad i jula, og har stor respekt for juletradisjonene og julesangene. Hun har egentlig tenkt at det er så mange fine julesanger fra før av at hun ikke har beveget seg inn i julesang-segmentet før nå.

– Jeg har vært usikker på om jeg har hatt noe å tilby, forteller hun.

Hun har observert at mange lager julesanger og har hele tiden tenkt at hvis hun selv skulle gjøre det skulle det ikke være drevet av at det er komers. Det må behandles ordentlig.

– Kanskje jeg ikke har turt å bevege meg inn i det, og hvert fall ikke tenkt at jeg skulle gjøre det for å sko meg på jula. Men så kom denne krypende fjor jul og så sto jeg litt fast og bala litt rundt om jeg skulle skrive det ut.

I mars var låta ferdig, og siden da har Sigrun gledet seg til jula og utgivelse.

Les også

Stadig flere faller utenfor. Nå vil rektor Magne og tre skoler gjøre noe med det

La roen senke seg

Budskapet i «Kom ei jul» er like enkelt som det er vanskelig i det virkelige liv. For mange er jula preget av et evig stress der mye skal gjøres på kort tid, og noen kan kanskje føle at godstolen og roen får vente til alle gjøremål er fullført.

– Kanskje jeg er litt naiv, men kanskje kan de fleste av oss klare det å legge det bort for de få juledagene og så kan man hive seg inn i hamsterhjulet igjen etterpå. Å bare gi seg selv litt tid og ro, om så for en stund, sier Sparboe som understreker at hun har forståelse for at mange kan ha vanskelige følelser knyttet til julen.

Og det har blitt skrevet mange gode sanger om tematikken rundt vanskelige følelser i jula synes Sigrun. Men i sin låt har hun et ønske om å løfte frem håpet og troen som potensielt ligger i jula.

Les også

Rusta finner ikke de rette lokalene: – Harstad er en av byene jeg har fått flest forespørsler fra