Spesialpedagogen Sigrun måtte vike for artisten Sigrun for omtrent ett år siden. Fortsatt bygger hun musikkarrieren sten for sten, og merker at hennes navn blir stadig mer kjent – spesielt i egen landsdel.

– Det er ingen snarveier, men arbeidet betaler seg. Jeg opplever at folk kjenner meg i større grad enn tidligere, og at de hører meg på radio og andre steder.

For å nå ut bruker Sigrun mye tid til å blant annet snakke med media, radiokanaler og arrangører rundt om i Norge. Det blir mange nei, og etter hvert har huden blitt tykkere.

– Hårfin balanse

Før kjente Sigrun avslagene mer på kroppen.

– Nå har jeg fått tykkere hud. Jeg kunne også si «unnskyld for at jeg forstyrrer». Nå har jeg sluttet å si unnskyld, samtidig som dette er en hårfin balanse. Jeg er jo også glad i å være ydmyk.

Før var det utenkelig å mase og selge seg selv inn til andre, men nå har tankegangen snudd.

– Jeg tenker at dette er business og jobber med full dedikasjon, men ser selvsagt an situasjonene. Jeg håper jo at jeg har antenner som gjør at jeg forstår hva som skjer.

Fra nord til sør

Snart bærer det ut på turné til ni spillesteder i Nord-Norge. Alta, Harstad og Svolvær er blant stedene som får besøk av harstadværingen.

Fredag kom den nye singelen «ny tid». Ideen om å gi den ut skjedde så raskt, og i forbindelse med turneen som starter 14. september, at hennes plateselskap ikke hadde tid til å områ seg. Da gjør hun også alt rundt dette selv.

Gleder seg til å ta med barna

Fire små barn blir hjemme når mamma drar på den intensive turnérunden. Sigrun gleder seg til at barna er store nok til at de kan bli med på reise.

– Det er mange arrangører som sier «ta med barneflokken», men det krever mye konsentrasjon å gi alt jeg ønsker på scenen. Da kan jeg ikke bli avledet av et barn som sklir i fjæresteinene på utekonsert.

Men alle barna synes det er gøy å høre mamma på YouTube og radio.

– Det var et fint øyeblikk da fireåringen selv fant fram «Nord» på YouTube.

Blir mer alene

Det er ikke bare barna som er vant til å høre musikk på nettet.

– Det selges nesten ikke fysisk musikk, og etter pandemien er det færre som besøker konserter. Jeg mener det likevel er viktig å holde liv i levende musikk. Jeg opplever at det skjer noe med folk når vi møtes. Det tror jeg vi trenger mer av i en verden der mange blir mer alene.

19. september er det konsert i Harstad. Det skjer i samarbeid med viseklubben som står som arrangør. Med på turneen er gitarist og pianist.

Den første spenningen topper seg imidlertid fredag 8. september i forbindelse med singel-slippet.

– Da følger jeg med på hvor mange som lytter. Du vet aldri hvilke låter som slår an, hva som får de ansatte i en radiokanal til å tenne og hva som havner i ulike spillelister på strømmetjenestene.