Gå til sidens hovedinnhold

Sigrun med nytt album: – Det var en drøm å få spille inn akkurat her

Når Sigrun Loe Sparboe nå kommer med sitt fjerde soloalbum gjøres det mer lokalt og kortreist enn noen gang før.

Denne saken ble første gang publisert 01. juni. 2021, men publiseres på nytt i anledning Sigruns nye album.

24. september slipper den prisbelønte Harstad-artisten sitt nye soloalbum. Albumet er både spilt inn i Harstad, finansiert i Harstad og flere av musikerne er lokale.

– Det var veldig viktig for meg å gjøre dette her hjemme, forteller 37-åringen.

Les også

Celleprøven reddet Ines liv: – Det er så inderlig mye verre å få kreft

– Utrolig takknemlig

Tidligere har Loe Sparboe spilt inn musikken sin i Oslo, men denne gangen ønsket den selverklærte harstadpatrioten å spille inn albumet i hjembyen.

– Det er jo her jeg har min kreative prosess og her sangene skrives, sier hun.

Den siste uken har Sigrun og bandet hennes hatt innspillingsuke i Harstad. Studio har vært lillesalen i Harstad Kulturhus.

–Det er utrolig hyggelig at kulturhuset har lagt så fint til rette for oss. De tente på ideen min om å spille inn albumet her hjemme og har vært svært behjelpelige med både leie av instrumenter og lokaler.

Sigrun har denne gang brukt flere lokale musikere. Deriblant Åsmund Wilther Erikson på bass og Petter Vabog på trommer og perkusjon. Hun har også fått lokal finansieringshjelp.

– Det koster mye energi å spille inn et album, men også mye penger. Kaarbø Utvikling AS har vært veldig rause og gitt en spons til plateinnspillinga og med det bidratt til at den kan realiseres. At jeg kan produsere musikk i byen jeg bor i, er jeg enormt takknemlig for. Det er også noe med å både ha det kreative, men også den forretningsmessige biten forankret her jeg bor. Det føles utrolig godt.

Strengere krav til seg selv

Nå gjenstår det bare å legge litt mer vokal og å mikse albumet. Første singel slippes allerede 16. juli. Sigrun kjenner på mye spenning i forkant av slippet.

– Perioden før en lansering er alltid nervepirrende og gøy. Denne gangen er det litt annerledes. Da landet stengte ned og kulturbransjen likeså fikk jeg en helt annen ro rundt meg når jeg skulle skrive. Hele prosessen med arbeid mot dette albumet har vært annerledes enn tidligere. Jeg mottok denne gang statens kunstnerstipend som har tillat meg å ta permisjon fra jobben i PPT å fokusere fullt ut på det kreative arbeidet. Jeg har fått flere runder med tekstene og melodiene og har brukt god tid sammen med produsent til å finne det riktige uttrykket/arrangementet til sangene. Tidligere har jeg skrevet låter og spilt inn på toppen av annen jobb. Etter å ha gjort dette noen år nå får man litt høyere krav til seg selv. Det er viktig å pushe seg litt, forteller artisten.

Loe Sparboe er altså for tiden i permisjon fra jobben sin som spesialpedagog i Harstad kommune. Den neste tiden vil hun dermed ha fullt fokus på musikken.

– Jeg føler meg utrolig heldig som får lov til å kombinere disse to tingene. Med tre små barn er det overhodet ingen selvfølge.

Turné

Sigrun forteller hun er takknemlig for alle støtteordningene hun og andre i kulturlivet har kunne søke på gjennom pandemien. Nå planlegger hun høstturné,

– I februar fikk jeg turnestøtte fra kulturrådet. Jeg søkte om å dra litt utenfor allfarvei her i nordnorge. Turneen lot seg ikke gjøre i februar og mars, så den er nå lagt til slutten av september og oktober for å sammenfalle med albumslipp. Jeg gleder meg utrolig mye, sier Loe Sparboe og legger til:

– Jeg føler meg stødigere nå enn før og vet hva og hvor jeg vil.

Les også

Sara (18) våknet av at en fremmed person sto i døren til soverommet

Les også

Per Halvard Strand er rikest i Harstad - se millardærlisten i Nord-Norge