Gå til sidens hovedinnhold

Sikrer varm mat til hjemmeboende: – Viktig for både helse og trivsel

Utkjøring av varm mat til hjemmeboende eldre og syke i Evenes har vært innstilt flere ganger det siste året. Dette har skapt usikkerhet om ordningen. Den usikkerheten vil Evenes AP rydde bort.

Vi vet at det er svært viktig for mange å få varm mat på døra minst fem dager i uka. Det er ikke aktuelt å avskaffe denne ordningen, sier gruppeleder for Evenes AP Torill Helene Larsen.

– Utkjøring av varm mat er viktig både for god ernæring, god appetitt og fordi mottagerne også får et daglig besøk. Det er et viktig velferdstiltak i Evenes, sier Larsen.

Les også

Stor aktivitet på Evenes: – Nå er det viktig å stå sammen

God mat er god helse

Kjøkkenet på Evenes omsorgssenter med tre ansatte produserer mat til alle på sykehjemmet i kommunen.

Utkjøring av varm mat til hjemmeboende og baking av kaker og brød er samtidig med på å sikre en mer robust drift av kjøkkenet gjennom hele året.

– God mat er god helse, uansett alder. Vi vet at mange eldre rammes av underernæring. Dette er et viktig bidrag til både helse og trivsel, sier ordfører Terje Bartholsen.

Usikkerhet

Utkjøringen av varm mat har i lange perioder vært innstilt det siste året. Det har skapt usikkerhet om denne ordningen har ført til at det nå er færre enn før som bestiller mat fra det kommunale kjøkkenet.

– Målet må være at alle i Evenes som har behov får muligheten til god, varm middag levert på døra fra kommunen. Vi vil forsikre om at ordningen skal fortsette og vi bør informere mer om dette så enda flere blir kjent med muligheten, sier Larsen.

Les også

Nytt knutepunkt i sentrum vedtatt: – En tabbe

Les også

Nå skal Gretes kamp diskuteres i kommunestyret: – Pappa er så mye mer enn bare Brandsdal-saken