Hele 3000 lokalproduserte pølsebrød og haugevis med NM-boller med strøssel og norske flagg - det skal Silje Blomsø og gjengen på Harstadbotn Bakeri og Konditori levere til NM på ski.

- Lokalproduserte godiser er jo alltid det beste! sier daglig leder Silje Blomsø.

– Det var inspirerende for oss å få dette oppdraget, og det er flott at arrangører i Harstad bruker lokale leverandører så godt de bare kan.

Bakeriet hadde en formidabel omsetningsvekst da Silje (nå 32) og hennes søsken Trond Ivan og Kristin tok valget om å drifte bakeriet videre i stedet for å legge ned. Silje jobbet og studerte i Oslo, men valgte å reise hjem til Harstad for å ta lederansvaret for den videre utviklinga av bakeriet. Hennes søsken bor på andre kanter av landet.

– Vi leverer fortsatt våre tradisjonelle bakervarer. Men nye og yngre kundegrupper vil ha mer å velge i både i farge og smak. Vi synes det er morsomt og utfordrende. Og vi har så langt klart både å møte etterspørselen og få fram nye kundegrupper. Vi gleder oss hver dag og føler oss jo som lokale norgesmestere når resultatene blir så bra, sier Silje Blomsø.