Gå til sidens hovedinnhold

Simon, Fredrik og Andreas lager gull av poteter: – Ingen har gjort noe sånt før i Harstad

– Målet vårt er å bruke lokale råvarer til å lage produkter som føles nye og spennende.

– Har du hørt om taresalt eller seiersløk? Spør Tobias. Han er en av fem gründerne i Nord Flak UB.

De andre er Simon Akselsen Galschiødt Robertsen, Fredrik Bjugg, Andreas Bjugg og Kristian Mikal Berg. Sammen har de laget ungdomsbedrift som skal lage potetgull med nye og spennende smaker

.

Simon sier at når de satte seg ned ville de gjøre noe som ingen har gjort før. Potetgullsmakene i butikken er litt kjedelig synes de, så de valgte å lage lokalprodusert potetgull med nye og spennende smaker.

De har laget et potetgull som heter Nord Flak, samme som bedriftsnavnet. Krydderblandinga har de laget selv - en blanding av seiersløk, taresalt og pepper. Mandelpotetene kommer fra Elde Gård i Kvæfjord og saltet kommer fra Lofoten.

Vi har et godt samarbeid med flere Harstadbedrifter. Både Rekmont, Eldegård, Umami og Mat av Vahl har vært mentorer og samarbeidspartnere i dette prosjektet.

– Hvordan kan vi smake på dette?

– Du kjøper det på Mat av Vahl i sentrum. Og tirsdag kveld sto vi og solgte på Kanebogen senter.

Ungdomsbedriften har de opprettet i tilknytning til valgfaget Entreprenørskap og bedriftsutvikling på Heggen Videregående Skole. Guttene går i VG2 studiespesialiserende linje.

Les også

Avlyser skriftlig eksamen, men gjennomfører muntlig eksamen for avgangselevene