Da den grønne plenen i hagen fikk et hvitt lag onsdag ettermiddag, tok Sindre og sønnen seg en tur ut for å finne på en kreativ måte å måke fram gressmatta.

Løsningen ble en hybridkreasjon i full MacGyver-stil. Gutta tok den allerede klare robotgressklipperen og festet en plog fra en av sønnens lastebiler i front. Dermed var snøryddinga i gang.

– Det var mest for å finne på noe artig med guttungen når været først skulle bli sånn her. Men vi må jo faktisk grave fram sommeren om dette fortsetter, sier Jakobsen.

Se video:

– Litt artig på man ha det, sier Sindre Jakobsen om robotplogen han og sønnen snekret sammen onsdag ettermiddag.

– Triste greier

Jakobsen forteller at han ikke er sånn kjempefornøyd med snøvær så seint på sesongen.

– Nei, dette er triste greier. I morgen starter første sommermåned og her står vi og måker snø. Men vi vet hvor vi bor og alt det der. Vi får bare gjøre det beste ut av det.

Uansett vær tenker ikke Sindre å sitte inne og vente på sola.

– Vi må jo komme oss ut. Da er det artig å kunne være litt kreativ selv om ikke været spiller på lag.

Og plenen. Ble den tom for snø?

– Vi prøvde flere ganger og den ble nok ikke helt rydda. Plogen satt litt løst, så vi måtte til slutt berge den så den ikke ble oppspist av gressklipperen. Men artig var det.

Fortsetter

Også torsdag fortsetter farevarsel for snø og det er spesielt i høyden at snøen kan legge seg og skape problemer for alle vi som har lagt om til sommerdekk.

– Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier, er beskjeden fra meteorologene.

De som venter på godværet må vente en god stund. Siste værvarsel sier at det blir vått og kaldt, med temperaturer under 10 grader, fram til 9. juni.

Les mer om været her: