Fra søndag er det bare å glede seg. Vakthavende meteorolog Magni Svanevik lover strålende vær og økning i temperaturene til uka.

– Kan det kalles Indian summer?

– Ja, egentlig. Indian summer er et uttrykk som brukes om sommerlignende perioder om høsten, ikke lenge før vinteren. Noen mener det skal være over 20 grader for å definere Indian summer, men i Nord-Norge ville vel det vært et litt urimelig krav. La oss kalle det en nordnorsk Indian summer, sier Svanevik.

Godværet holder seg

I Harstad melder det strålende sol og 15 grader søndag. Mandag blir det sol og 14 grader, ifølge Yr.no. Ser vi litt lenger frem er det ikke en dråpe nedbør i vente så langt værvarselet rekker. Det vil si til 2. oktober. Temperaturene vil, hvis yr sine prognoser holder seg, bli tosifret hele perioden.

Godværet som ventes skyldes en sørøstlig vindretning som drar med seg en tørr og varm værtype.

– Vinden kan nok også ha en varmende føn-effekt. Sammen med solskinn og temperaturer på rundt 15 grader vil det nok oppleves sommerlig og fint, sier Svanevik og legger til:

– Det ser relativt tørt og fint ut en god tid framover, altså. På mange måter stemmer dette bra med trendene de siste årene. I Nord-Norge har faktisk september brukt å vært finere enn juli, så her må dere bare nyte.

Les også

Døtrene går sammen for å hedre Mannes minne: – Pappa ville ha likt det