Gå til sidens hovedinnhold

Sju positive covid-19-tester i Harstad i oktober

Her er oversikten over de siste smittede i Harstad.

15. oktober 2021: En ny positiv prøve.

14. oktober 2021: Tre nye positive prøver. Alle tre er innenlands importsmitte.

10. oktober 2021: En tilreisende har testet positivt. Det er i kategorien innenlands importsmitte. Smittesporing er fullført.

9. oktober 2021: En tilreisende har testet positivt. Denne er i kategorien innenlands importsmitte. Smittesporing er fullført.

1. oktober 2021: En tilreisende har testet positivt. Det er i kategorien innenlands importsmitte. Smittesporing er fullført.

Tallene i Harstad står i sterk kontrast til andre byer i Nord-Norge. I Tromsø har flere hundre testet positivt de siste ukene.

– Det er bemerkelsesverdig rolig i Harstad, uttalte kommuneoverlege Kristin Vik Hagerupsen sist mandag.

Hun tror det er tilfeldigheter. Mange reiser, og da kan man ha litt flaks eller uflaks om det blir med noe sykdom tilbake hit, sier hun.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) gikk fra søndag over fra grønn til gul beredskap etter at det har vært en jevn økning av innlagte pasienter med covid-19 den siste uken.

Det innebærer at UNN forbereder opptrapping av pandemidrift, og vurderer ekstra bemanning og tilrettelegging av flere sengeplasser for disse pasientene.

15 innlagt ved UNN

Søndag ettermiddag var 15 pasienter innlagt i UNN; 14 pasienter i Tromsø og én pasient ved UNN Narvik. Dette er høyeste antall innleggelser i UNN siden pandemien startet. Tre pasienter ligger på intensiv avdeling, men ingen er tilkoblet respirator.

Les også

Tommy samler på nostalgi og estetikk: – Det jeg har rundt meg er livet. Rett og slett

– Det er godt voksne og eldre personer hvor noen er vaksinert med en eller to doser, og andre er uvaksinerte, sier klinikksjef i Medisinsk klinikk, David Johansen.

Klinikksjefen er ikke overrasket over antallet innleggelser tatt i betraktning at smittetrykket øker, og at man derfor har regnet med at det kunne bli en økning av pasienter med covid-19 i høst.

– UNN håndterer dette i tråd med planene vi har. Vi har gode rutiner og systemer. Vi følger situasjonen tett, og kan sette inn tiltak dersom det fortsetter å øke med antall innleggelser, sier Johansen.

Les også

Tonjes hyttedrøm ved Storvannet: – Perfekt!

34 nye smittede i Tromsø

34 personer er smittet av covid-19-viruset det siste døgnet. Det opplyser Tromsø kommune på sine nettsider mandag formiddag.

100 personer er isolert på grunn av viruset. Det er 12 flere enn søndag.

Antall personer som isolert på grunn av covid-19 i regi av kommunens koronasenter er fire.

En person er satt i innreisekarantene.

Les også

Celleprøven reddet Ines liv: – Det er så inderlig mye verre å få kreft

Les også

Smittesituasjonen i Harstad: – Bemerkelsesverdig