Her er en oppdatering på hvem som skal i karantene, ventekarantene og hvem vi anmoder om å gå i karantene til de får negativt testsvar, melder Harstad kommune.

Karantene i ti dager - nærkontakter

Alle som var på Family Sports Club på tidspunktene under er å regne som nærkontakter. Karantenen varer i 10 døgn, men kan forkortes dersom man tester negativt på PCR-test tatt tidligst 7 døgn etter siste kontakt med den som er smittet eller fra karantenetidspunktet settes. De blir kontaktet av smittesporingsteamet for å bestemme lengden av karantenen og videre testtidspunkt.

Her er tidspunktene:

mandag kl 1330 – 1730

tirsdag kl 1300 – 1630

onsdag kl 1200 – 1900

torsdag kl 1300 – 1730

fredag kl 1300 – 1700

Ventekarantene frem til første negative test

Alle som er husstandsmedlemmer til de som var på treningssenteret på tidspunktene over (altså nærkontaktene), skal være i såkalt ventekarantene fram til nærkontakten har fått negativt svar på første test som et ekstra sikkerhetsnett.

Anbefales å gå i karantene

– Vi ber også alle som har vært på treningssenteret utenom disse tidene fra og med mandag 22. februar til og med fredag 26. februar gå i karantene til de har testet seg for korona og fått negativt svar. Vi gjør dette fordi situasjonen er uoversiktlig akkurat nå, skriver Øivind Arvola i kommunen.

Nærkontakt til nærkontakt

Mange er nærkontakt til nærkontakt. Bor man sammen med en som var på treningssenteret i tidspunktene over, skal man i ventekarantene.

– Er man nærkontakt til en nærkontakt – men ikke bor sammen med en som var på trening i de tidspunktene over, skal man ikke i karantene, men følge med på egen helse og teste seg hvis man får symptomer. Man kan ellers leve som normalt, melder Arvola.

Harstad kommune satte lørdag over 800 personer i karantene etter smittespredning på treningssenteret Family Sports Club på Seljestad. Natt til søndag sendte kommunen ut strenge tiltak og nye regler for å hindre videre spredning. Nå stenges treningssenter og flere andre tilbud. Det blir også påbud om munnbind der du ikke kan holde 1 meters avstand på offentlige steder og folk bes jobbe hjemmefra. Les alt om de nye reglene her.