Gå til sidens hovedinnhold

Skal totalrenovere Grønnkollenhytta: – Alt blir nytt!

Harstad Turlag gleder seg til å ta fatt på en større oppussing av Grønnkollenhytta.

Det bynære anlegget som ligger flott plassert i Folkeparken vil være sentralt i turlagets satsninger fremover, særlig rettet mot barn og unge. I løpet av 2023 håper turlaget å ønske alle hjertelig velkomne til et nyrenovert og attraktivt anlegg.

Flott beliggenhet

Grønnkollenhytta har vært i bruk til friluftsformål i over 100 år av Harstad Idrettslag og Harstad trekk- og brukshundklubb. Hytta kom i turlagets eie i 2000.

– Anlegget er bynært og svært attraktivt for nærturer fra Folkeparken, dagsturer og overnattinger hele året gjennom, sier daglig leder Jørn Arild Thorvaldsen i en pressemelding.

Det er rundt 4 kilometer å gå fra parkeringsplassen i Folkeparken til hytta, eller omtrent en kilometer fra Tennvannet.

Les også

Se videoen: Her kolliderer ambulansen på Seljestad

Omfattende planer

Grønnkollenhytta har i mange år hatt behov for oppgradering, og DNT ung gjennomførte en sårt tiltrengt forskjønning innvendig for et par år siden. Men hyttas tekniske tilstand er nå slik at det er nødvendig med en større rehabilitering for å bevare anlegget, og øke hyttas relevans som turmål.

– Vi er enormt glade for at Grønnkollenhytta skal få en sårt etterlengtet oppussing, sier nestleder i Harstad Turlag Hanne Marit Kvitting. Hanne Marit er også prosjektleder for renoveringen sammen med Vidar Molvær.

Hytta vil gjennomgå en total forvandling og bli betraktelig modernisert.

– Men vi skal også bevare det historiske med hytta, forteller Hanne Marit. Hytta skal både tjene behovene til skoleklasser og større grupper, men også være tilgjengelig for bruk av mindre turgrupper, fjellvandrere og familier.

– Vi skal for det første åpne opp for utsikta, forteller Hanne Marit. -Dette innebærer å sette inn nye vinder i et litt mer moderne preg i fasaden mot nord. I tilleg skal tak og dører skiftes.

Det eksisterende soveloftet utvides for å øke kapasiteten, og det settes inn nytt kjøkken og et sanitæranlegg.

Hanne Marit forteller videre at det skal installeres solcelleanlegg, tilrettelegges utendørs med benker og bålplasser, og at ved- og redskapsbod også renoveres.

– I tillegg blir all innredning og inventar også nytt, forklarer Hanne Marit med stor entusiasme.

Les også

Mari om livet som autist: – Noen ting virker så enkelt for andre og vanskelig for meg