– Søndag ventes det sørvest full storm fra Stad til Nordkapp, og mest vind blir det søndag kveld. I tillegg ventes mye regn og fare for snøskred. Skalk lukene, og ta dine forholdsregler hvis du har tenkt deg ut!

Det melder Meteorologene på Twitter fredag formiddag.

Allerede lørdag setter mildværet inn. Søndag er det meldt 7 varmegrader i Harstad. Mildværet skal pågå i hele neste uke, med unntak av tirsdag. Da blir det minusgrader og mye snø.

I tillegg er det farevarsel gult for sørpeskred:

– Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt. Fare for utløsning av sørpeskred gjelder særlig i områder med mer enn 50 cm snø. Det ventes nedbør som regn opp til ca. 800 m.o.h. Snøgrensen er høyest sør i varslingsområdet. Stigende temperaturer vil føre til stor snøsmelting. Skredfaren øker med stigende temperatur og nedbør som regn, og øker først i sør. Sørpeskred kan løses ut i relativt slake hellinger der vann samles opp. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred, heter det i farevarselet fra Yr.no.

Det anbefales å holde stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for snø/is, grus, søppel, kvist og løv. Tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred.

– Skredhendelser kan forekomme. Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt.