Gå til sidens hovedinnhold

Skjult smitte i Harstad: 11 nye positive

Siste sju dager har Harstad kommune fått 11 positive covid-19-tester.

Seks av tilfellene er fra fredag og lørdag. Det melder Øivind Arvola, kommunikasjonssjef i Harstad kommune.

Samlet er det en blanding av importsmitte, nærkontakter som er smittet og noen tilfeller kommunen ikke kjenner smitteveien til.

Det er smitte tilknyttet både Olavsgården (omsorgsboliger med heldøgns omsorg), en barnehage og en skole.

Smittesporingsteamet smittesporer de nærmeste til de som har testet positivt. Etter dagens retningslinjer skal de som er smittet varsle øvrige nærkontakter selv.

Les også

I dag åpner Bård og Marius ny bilforretning: – Hvis andre føler seg truet er det et kompliment

– Hvor stort omfanget er av skjult smitte i Harstad, er usikkert. Lørdag har vi testet 49, og cirka det samme fredag. Vi oppfordrer alle som får symptomer holde seg hjemme og teste seg, sier Arvola.

iHarstad meldte tidligere lørdag at Harstad Turnforening ble oppringt av Harstad kommunes smittesporingsteam om at en av deres gymnaster har testet positivt for covid-19 lørdag.

– Det vi har gjort, er å varsle alle som har vært i hallen samtidig som denne gymnasten og anbefale alle å teste seg. Vi er 14 partier, men det er særlig to partier som er aktuelle. Vi har meldt ut på våre sosiale medier og Spond, som vi bruker for registrering til alle, og har tatt kontakt med alle i de to partiene på telefon, sier leder i Harstad Turnforening, Geir Borch Karlsen.

Les også

Barbro åpnet den nye butikken i sentrum: – Jeg planlegger ferie om 14 måneder

Narvik kommune skriver i en pressemelding at det i løpet av siste døgn er fire nye bekreftede tilfeller av koronavirus i Narvik. De gjentar at de viktigste rådene fortsatt er å vaske hendene ofte, holde seg hjemme hvis du er syk og test deg ved symptomer.

Det er registrert 37 nye smittetilfeller i Tromsø. Totalt 391 personer ble testet i kommunal regi. 113 er isolerte og 20 er innlagt på UNN, melder Nordlys.