I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 35,5 øre per kilowattime onsdag og en makspris på 63,9 øre. Det melder strømbørsen Nord Pool. Onsdagens snittpris per kWh er 4,5 øre høyere enn tirsdag og 9,3 øre lavere enn samme dag året før.

Det er langt over prisene for bare noen uker siden. I sommer kunne folk i Nord-Norge nyte strøm til 0,01 øre enkelte timer på døgnet.

Dyrest midt på dagen

Maksprisen onsdag på 63,9 øre per kWh er mellom klokken 11 og 12 på formiddagen. Den er 17,4 øre lavere enn tirsdag og 14,9 øre høyere enn samme dag året før.

Minsteprisen blir på 16,4 øre per kWh mellom klokken 23 og 00 og er den laveste i landet.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (15,41 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene. På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og for seg selv kommer nettleien. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Mye dyrere

Onsdag blir de høyest strømprisene i Norge å finne i Sørvest-, Vest- og og Sørøst-Norge. Mellom klokken 19 og 20 vil strømprisen der ligge på 5,45 kroner per kilowattime (kWh).

Prisene som legges fram av Nord Pool for neste dag er foreløpige, og små prisjusteringer kan bli gjort i ettertid.

Les også

Om å føle seg så inn i hel**te usolidarisk med søringan