Denne uken kan man nok trygt påstå at været i Harstad og flere andre steder i Nord-Norge har vært nydelig. Sola har stått høyt på himmelen og gitt et snev av håp om at våren endelig har kommet. Da med unntak av helgen der det skyet til.

Vi blir nok ikke vær-vinnere den kommende uken, men hvis man ser bort ifra potensialet for nedbør blir det ikke helt forferdelig.

Ifølge vakthavende statsmeteorolog ved Vervarslinga i Tromsø, Ola Mellem, vil mandagen by på for det meste opphold og perioder med sol. I ytre strøk kan det bli noen sluddbyger første del av dagen. Temperaturen vil være på 4-7 grader.

Les også

Rånemiljøet i Harstad: Kjærlighet og vennskap på Larsneset

Kan bli 10 grader

Tirsdag ser det ut som at vinden vil komme fra nordøstlig retning og det kan komme noe nedbør i form av regn fra sør om morgenen.

– Det ser ut som at det passerer i løpet av dagen sånn at sent på ettermiddagen eller kvelden ser det ut som at det blir lettere vær igjen. Temperaturen ser ut som at den er noe kjøligere, forteller Mellem.

Men på onsdag kan temperaturen kanskje stige opp mot 10 plussgrader.

– Stort sett oppholdsvær og det blir det antakeligvis også på torsdag. Det kan være mulighet for en regnbyge og litt kjøligere enn onsdag, men fortsatt mildt. Så ser det ut som at det kan bli kjøligere etter den tid.

Les også

Are og Roar har spilt 51 år i skolekorpset: – Vi har ingen planer om å slutte