Nettavisa iHarstad fyller 1 år torsdag 29. april. Den innholdsrike dagen starter med at Marte Fredly-Steen er på jobb klokka 07.00 for å sjekke siste nytt. Klokka 07.50 er Morten I. Jensen i skoletransport, samtidig som de andre i redaksjonen starter dagens brainstorming i digitalt møte (alle er på hjemmekontor). Klokka 09.00 er Lars Richard Olsen online i kommunestyremøtet. Eirik Hågensen har allerede to saker klar: Tilbords åpner på Amfi Kanebogen og Rune Stenstrøm tar et oppgjør med Sp.

Vi blir oppringt av NRK klokka 09.23. Journalist Trygve Grønning vil lage radioinnslag til fredag morgen om ettårsdagen, om hjemmekontor, om avisoppstart i pandemi og om digital kakefest og blomsterutdeling til oss som jobber her.

Vi kjører hjem til Simen Loholt, som har flyttet inn i nytt hus på Bergseng. Simen har kveldsvakt denne dagen, men han er klar for kake og fest klokka 12.00. NRK-Trygve får det han trenger.

Les også

Det grønne høyhuset: – Det er som vår egen lille suite

Turen går videre innom Eirik Hågensen, Marit Husøy og Bente-Lill Dankertsen. Mer blomster. Mer kake. Så hjem til Lars Richard. Han kan fortelle at han i løpet av korona-kontor-tiden har slitt ut minst én pysjamasbukse. Det er hardt å være på hjemmekontor. Vi lengter alle tilbake til The Office, som vi kaller det.

Lars Richard og Morten forteller til NRK at det har vært et år preget av en fantastisk utvikling. Tenk at vi for et drøyt år siden hadde «kontor» i kantina på UiT Harstad. Her startet Lars Richard og Morten dagen med havregrøt med rosiner. Så startet prosessen: Hvor skal vi ha kontor, hvem skal vi ansette, hva skal vi være? I dag, på ettårsdagen er vi sju ansatte, den åttende - Martin Mortensen - er på vei. Vi har stø kurs. Lars Richard bobler over av entusiasme i intervjuet. Det er herlig! Trygve synes sånt er stas på radio - før han går til folket på torget og til HT-sjefen for å spørre hva de synes om iHarstad.

Det kommer blomster til kontoret. Marte tar imot. Klokka 12 sharp er festen i gang. Marit Husøy, Marte Fredly-Steen, Bente-Lill Dankertsen, Simen Loholt, Eirik Hågensen, Lars Richard Olsen og Morten I. Jensen spiser sykt god ostekake og makroner. Latteren sitter løst, vi er så glade. Vi synes det har vært et herlig år, et arbeidsomt år og det har vært enormt givende. Vi har de beste folka på laget, og vi skal lage de beste sakene Harstad har å by på. Dette er bare starten.

I mellomtiden har vi gått glipp av en videosamling som Amedia arrangerer, en drøss med telefoner og en time av kommunestyremøtet. Men vi henter oss inn. Nå straks er det klart for møte i Facebook Accelerator Program. Her deltar 160 personer fra hele Medie-Europa. Mål: Å komme tettere på leserne og annonsørene. Vi lærer stadig noe nytt.

Så er festen over for denne gang. Men tida går fort når adrenalinet bruser, og vips så feirer vi to år i 2022. Det er ingenting som er mer givende enn å lage avis for de beste folkene - dere som bor og arbeider i Harstad og nabokommuner. Tusen takk for alle hilsninger vi har fått fra dere. Vi ses!

Hilsen iHarstad-gjengen