Reiselivsnæringen har i to pandemi-år avlyst alle fysiske møteplasser. Næringen har vært nødt til å tenke nytt, et av prosjektene hadde sin debut i tirsdag 18. januar.

– Det utvikles digitale visningsturer for å kunne møte etterspørselen etter informasjon, og i dag presenteres en av disse for et hundretalls turoperatører fra hele verden sammen med Nord-Norsk Reiseliv, sier digital sjef i Visit Harstad, Frans van Dinther.

Han gjennomførte den første presentasjonen fra klokken 08:00 – 09:00 i dag, og den ble ifølge arrangøren veldig godt mottatt av de som deltok.

– Det er en flott måte å vise frem området nå når det er utfordrende å invitere grupper på besøk til tradisjonelle visningsturer. Det er fantastisk å ha oppmerksomheten til turoperatører fra hele verden for en hel times salgspresentasjon med Harstad regionen i fokus.

Vil vite om kjøring på vinteren og Nordlys

Regionen presenteres gjennom bilder og film fra de fleste reiselivsleverandørene i Harstad og Kvæfjord, kombinert med muntlig presentasjon. Etterpå var det åpent for spørsmål fra deltagerne, og her var det stor interesse. Sammen med Brand Manager i Visit Harstad, Lisbeth Hansen, svarte Frans på spørsmål om alt fra kjøring på vinteren til nordlys og fjellturer.

– Vi gleder oss til å motta forespørsler frem mot sommeren, sier de to.

En ny presentasjon blir gjennomført i ettermiddag, og opptak av visningsturen blir distribuert til alle deltagerne i etterkant.

Her er den nye videoen som Visit Harstad også bruker i presentasjonen av vår fantastiske region:


Shiner nettsiden

– Gledelig er det også at en betydelig oppgradering av nettsidene til Visit Harstad ble lansert i dag. Gjestene blir møtt av en filmcollage som viser mange av Harstadregionens spennende opplevelser, og enda flere produktpresentasjoner med ny film og bilder vil legges til de kommende ukene, forteller Visit Harstad-sjef Jan-Erik Kristoffersen.

Visit Harstad kan allerede måle at reisende verden over ser en ende på pandemien ettersom trafikken inn til visitharstad.com igjen er økende.

– Eksempelvis kan vise til en økning på 76% for desember 2021 i forhold til samme periode året før. Den største økningen kommer fra utlandet, sier Kristoffersen.