Den ansatte er satt i isolasjon.

Det ble umiddelbart iverksatt nødvendige tiltak i tråd med FHI sine anbefalinger for smitte i helseinstitusjoner. Alle de ansatte og beboerne tar både antigen hurtigtester og PCR-tester i flere runder.

– Vi har fått svar på alle hurtigtester fra personale og beboere i dag og alle er heldigvis negative. Det tas nye hurtigtester mandag 22.. november, melder kommunen på sine nettsider.

Det er iverksatt smitteverntiltak på enheten i form av ekstra smittevernutstyr, avstand der det er mulig og besøksrestriksjoner. Det er i dag normal drift ved avdelingen. Pårørende er – eller blir – kontaktet, av de ansatte ved bosenteret.

I tillegg er det 3 andre positive hurtigtester i dag i kommunen som henger sammen med smitten fra tidligere i uka.

Helsehuset også rammet

Tirsdag ble det påvist positiv korona hurtigtest hos en ansatt på korttidsavdelinga ved Kvæfjord Helsehus.

– Ved korttidsavdelingen på helsehuset er det foreløpig ikke funnet noen flere smittede enn den ene ansatte fra i går. Vi følger situasjonen tett der også, melder Kvæfjord kommune.

Det er iverksatt midlertidig forsterkede smitteverntiltak på enkelte av enhetene i Helse- og omsorgavdelingen i kommunen fra onsdag.

Det er pr i dag 11 personer i isolasjon i Kvæfjord kommune. Ingen er alvorlig syke. De fleste er i yngre alderskategorier.

Innbyggerne i kommunen oppfordres til å holde seg hjemme hvis de er syke, og teste seg ved symptomer. Hurtigtester fås ved legetjenesten, etter telefonisk avtale 770 23400. Ring koronatelefonen ved spørsmål 992 16990.