Gå til sidens hovedinnhold

Smitte på bosenter – Iverksetter tiltak

I dag ble det påvist positiv korona hurtigtest hos en ansatt på Husby bosenter i Kvæfjord.

Den ansatte er satt i isolasjon.

Det ble umiddelbart iverksatt nødvendige tiltak i tråd med FHI sine anbefalinger for smitte i helseinstitusjoner. Alle de ansatte og beboerne tar både antigen hurtigtester og PCR-tester i flere runder.

– Vi har fått svar på alle hurtigtester fra personale og beboere i dag og alle er heldigvis negative. Det tas nye hurtigtester mandag 22.. november, melder kommunen på sine nettsider.

Det er iverksatt smitteverntiltak på enheten i form av ekstra smittevernutstyr, avstand der det er mulig og besøksrestriksjoner. Det er i dag normal drift ved avdelingen. Pårørende er – eller blir – kontaktet, av de ansatte ved bosenteret.

I tillegg er det 3 andre positive hurtigtester i dag i kommunen som henger sammen med smitten fra tidligere i uka.

Les også

Oppdaget smitte på helsehuset

Helsehuset også rammet

Tirsdag ble det påvist positiv korona hurtigtest hos en ansatt på korttidsavdelinga ved Kvæfjord Helsehus.

– Ved korttidsavdelingen på helsehuset er det foreløpig ikke funnet noen flere smittede enn den ene ansatte fra i går. Vi følger situasjonen tett der også, melder Kvæfjord kommune.

Det er iverksatt midlertidig forsterkede smitteverntiltak på enkelte av enhetene i Helse- og omsorgavdelingen i kommunen fra onsdag.

Det er pr i dag 11 personer i isolasjon i Kvæfjord kommune. Ingen er alvorlig syke. De fleste er i yngre alderskategorier.

Innbyggerne i kommunen oppfordres til å holde seg hjemme hvis de er syke, og teste seg ved symptomer. Hurtigtester fås ved legetjenesten, etter telefonisk avtale 770 23400. Ring koronatelefonen ved spørsmål 992 16990.

Les også

Se bildene av yrende folkeliv lørdag: – Må berømme de som skaper liv

Les også

Se bildene: Slik blir Generalhagen når den er ferdig