Gå til sidens hovedinnhold

Smitte tilknyttet barnehage i Harstad: – Rundt 20 barn og ansatte i karantene

Harstad kommune iverksetter tiltak etter at en person tilknyttet Utsikten barnehage har testet positivt.

Smittesporingsteamet i Harstad kommune har startet arbeidet, og ansatte og barn som har vært i barnehagen de tre siste dagene er satt i nærkontaktkarantene. Det er snakk om rundt 20 barn og noen ansatte.

– Smittesporingsteamet vil i løpet av dagen ta kontakt med de som er satt i nærkontaktkarantene, og blant annet tilby koronatest i løpet av de nærmeste dagene, sier kommunikasjonssjef Øivind Arvola.

Kan teste seg 22. juli

Karantenetiden er i utgangspunktet ti dager for barna og de ansatte. Man kan teste seg ut på dag sju av karantenetiden, det vil si at disse kan ta en test 22. juli. Svaret vil i de fleste tilfeller foreligge dagen etterpå. Er den negativ, er man ute av karantenen.

– Det er slutt med ventekarantene for foresatte og husstandsmedlemmer. Karantenen gjelder dermed kun de personene som er definert som nærkontakter av smittesporingsteamet. Men vi ber alle være oppmerksomme på symptomer, og ha lav terskel for å teste seg.

Les også

Krever erstatning fra kommunen: – Vann lekket fra taket, dørhåndtak falt av og manglende brannsikkerhet

Holder likevel åpen

Barnehagen vil ha åpent i neste uke, så de barna som ikke er i nærkontaktkarantene kan møte som normalt. Ta kontakt med barnehagen hvis du er usikker.

Pandemitelefonen har for øvrig åpent ekstra denne lørdagen fra 14-18 for spørsmål om korona og eventuell bestilling av time for testing.

Utsikten barnehage har normalt plass til 60 barn i alderen 1-6 år. 18 barn fordelt på to grupper for barn i alderen 3-6 år og to grupper med 12 barn i alderen 1-3.

Les også

Fire testet positiv som har vært på puben: – Ufyselig å få det så nært