Ibestad kommune ved ordfører Dag Sigurd Brustind melder mandag kveld at smitteutbruddet ved sykehjemmet er over. Fra tirsdag morgen er det normal drift og rutiner. Besøkende må likevel kontakte sykehjemmet på forhånd og benytte munnbind.

– Vi har nå fått et nytt utbrudd i Ibestad kommune. Utbruddet har sitt utgangspunkt i ASVO og miljøtjenesten. I løpet av mandag har vi testet 60 personer. Seks personer fikk positivt utslag på hurtigtest. PCR-tester er i løpet av mandag ettermiddag sendt til Tromsø med taxi. Resultat forventes ikke før tirsdag ettermiddag/kveld, skriver Brustind på kommunens nettside.

Det er ennå ikke full oversikt over dette siste utbruddet. Smittede personer har eksempelvis vært på arbeidssteder, besøkt butikk og vært på kafe i Hamnvik lørdag.

– Det er flere utbrudd i nærområdet. Vi er spesielt bekymret for utbrudd i Astafjordlegens ansvarsområde. Helsetjenestene våre er for tiden utsatt for stort press. Brukere må påregne lengre tid enn normalt før de får svar på henvendelser til legekontoret. Øyeblikkelig hjelp vil ikke bli berørt. Vi håper dere har forståelse for dette.

Forholdsregler som anbefales er:

Ansatte vil benytte munnbind ved all pasientnær kontakt.

Egne tiltak vil bli iverksatt i miljøtjenesten. ASVO vil ha redusert drift tirsdag. Ny vurdering gjøres i løpet av tirsdag om videre drift. Vaskeriet holdes åpent.

Det anbefales sterkt å benytte munnbind ved besøk i butikk, ved bruk av offentlig transport og ved all innendørs aktivitet der avstand ikke kan overholdes.

Annen sosial kontakt begrenses der det er mulig inntil kommunen har fått et bedre bilde av situasjonen.

Eldrerådet har utsatt eldredagen som var planlagt førstkommende lørdag. Vi ber andre arrangører av arrangementer for voksne denne uken om å vurdere en mulig utsettelse. Arrangementer for barn/ungdom vil inntil videre gå som normalt.

Treningssenteret på Rolla stenges fra i morgen og resten av uken.

Vaksinering har svært høy prioritet og vil gå som planlagt.