Gå til sidens hovedinnhold

Snart åpner Kvæfjorduka - har 19 arrangement på programmet

Mandag 20. september til 25. september arrangeres Kvæfjorduka.

I neste uke arrangeres Kvæfjorduka med første dag 20. september. Prosjektleder Ellen Eliseussen forteller at nettverket Kvæfjord Matkultur SA ønsker å rette søkelyset mot matglede, matkultur, kosthold og dyrevelferd.

Under Kvæfjorduka vil det være mulig å få med seg alt i fra smaksverksted, Bondens marked på Borkenes, og lokalmatskafé på FRAM.

Elever fra Rå videregående skole vil være involvert sammen med kokker fra Umami, Café de 4 Roser og Gois.

– For oss i Kvæfjord Matkultur er samarbeid mellom skole og næringsliv et viktig fokusområde, både med hensyn til rekruttering til bransjen, samt for å spre kunnskap til barn og unge om viktigheten av lokal og bærekraftig matproduksjon, god dyrevelferd, reduksjon av matsvinn, samt fremme matglede.

Se fullt program lenger ned i saken.

Les også

Varsler endringer i veterinærvakt-ordningen i Harstad etter skrekkhistorier

Pandemien og de små aktørene

Torsdag 23. september vil det være Matkulturkonferanse som setter søkelyset på den situasjonen og utfordringene som koronapandemien har påfør små lokalmatleverandører og små reiselivsaktører.

– Hvordan kan bransjen stå bedre rustet til å møte fremtiden og en mulig ny pandemi? Vi ønsker å samle aktører fra næringa, juridisk kompetanse og virkemiddelapparatet til å holde nyttige foredrag som skal danne grunnlaget for at vi i etterkant av konferansen kan utarbeide en «beste praksis»/veileder for hvordan vi kan stå bedre rustet til å møte tilsvarende utfordringer i fremtiden.

Les også

Harstads siste fristed er stengt: – Vi setter oss i Generalhagen. Da blir det overskrifter i media

Mandag 20. september

  • Gårdsbesøk hos Ottestad Gård (inviterte kohorter)
  • “Italiensk mat – mer enn pizza”, åpent matkurs for private v/Refsnes Matglede
  • Smaksverksted – samarbeid skole/næringsliv. Elever fra Stangnes Rå videregående i samarbeid med Kvæfjord Matkultur og kokker fra Umami, Café De 4 Roser og Gois.

Tirsdag 21. september

  • Gårdsbesøk hos Ottestad Gård (inviterte kohorter)
  • “Italiensk mat – mer enn pizza”, åpent matkurs for private v/Refsnes Matglede
  • Smaksverksted – samarbeid skole/næringsliv. Elever fra Stangnes Rå VG. i samarbeid med Kvæfjord Matkultur og kokker fra Umami, Café De 4 Roser og Gois.

Onsdag 22. september

• Presentasjon av resultater fra Smaksverkstedet for spesielt inviterte.

Torsdag 23. september (Matkulturkonferansen)

  • Mona Saab, president NHO Reiseliv og daglig leder Big Fish Adventure: “Samarbeid var løsningen”
  • Norske Kokkers Landsforening: “Nå er det ekstra viktig å fremme matglede”
  • Ssemjon, eier Holmvik Brygge, Nyksund: “Flere bein å stå på”
  • Hanne-Sofie Trager, seniorrådgiver v/ Statsforvalteren i Nordland: “Brætt opp arman” – et foredrag om hvorfor/hvorfor ikke du bør vurdere å starte med matopplevelser og reiseliv på egen gård, og hva gjør du når uforutsette ting skjer i driften av din virksomhet?
  • Frode Vik, bærprodusent fra Kvæfjord: “Hvilke grep tok Vik gård når de sommeren 2020 stod uten utenlandske bærplukkere?”
  • Tom-Vegard Hansen, advokatfullmektig Eurojuris: “Viktigheten av gode avtaler og riktig selskapsform”
  • Line Samuelsen, reiselivssjef Destinasjon Lofoten AS: “Hvordan lykkes som liten...med store ambisjoner?”

Fredag 24. september

  • Rekrutteringsmøte Kvæfjord Matkultur kl. 11–13. Forsamlingshuset FRAM på Borkenes
  • Bondens Marked, Borkenes kl. 15–18. I samarbeid med Bondens Marked Midtre Hålogaland

Lørdag 25. september

  • Bondens Marked, Borkenes kl. 11–16 I samarbeid med Bonden Marked Midtre Hålogaland
  • Markedsdag på Borkenes kl. 11–16 i regi av Kvæfjord Næringslivsforening
  • Lokalmatskafe på FRAM kl. 11–15

Les også

Ikke overrasket om brannen er påsatt: – Det luktet bensin