Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du selv bestille time for vaksine: Her er oversikten som viser når det er din tur i Harstad

Fredag ettermiddag åpner en nettside der du selv bestiller time for vaksinering mot korona.

Harstad kommune delte onsdag sin oversikt som viser når de forventer å gi første sprøytestikk med koronavaksine til de ulike alders- og risikogruppene i Harstad.

Oversikten ser nå slik ut, men kan endre seg hvis det blir omkalfatring av vaksineleveransene.

De mørkeblå feltene viser når de første dosene skal settes i hver enkelt gruppe. Etter ni uker skal du få den andre dosen.

Kan selv bestille time

– Vi ønsker at flest mulig registrerer seg i Helseboka for vaksinering. Vi ser at for å nå 80 prosent dekningsgrad i Harstads befolkning, mangler vi enda et par tusen innbyggere over 18 år, sier kommunikasjonsansvarlig Øivind Arvola.

For å gjøre det lettere å tilpasse vaksinering til ferie og andre gjøremål, åpner kommunen for større fleksibilitet når man kan ta vaksinen. Mens kommunen til nå har gitt den enkelte et tidspunkt for vaksinen, kan hver og enkelt nå velge mellom flere tidspunkt for vaksinering. Dette skjer på ettermiddagen fredag.

– Det er da viktig at man ikke setter seg opp før vaksinestart for sin gruppe. Se vaksinekartet. Det vil bli kontrollert at ingen sniker i vaksinekøen. Vi håper dette gjør det enklere for flere å ta vaksinen på et passende tidspunkt, og at vi slipper så mange ombookinger.

Les også

Se videoen: Her kolliderer ambulansen på Seljestad

Alle skal ha fått i oktober

Siste sprøytestikk av første dose gis etter planen i uke 32. Det betyr, med dagens ordning, at de får dose nummer to 9 uker etterpå. Det vil si litt ut i oktober.

Tabellen over er basert på antall registrerte i helseboka per starten av juni 2021, og det kan komme endringer.

– Vi har også gjort andre beregninger basert på innbyggertall. De viser at vi også da er ferdig med alle gruppene i uke 31. Dette er en uke etter det nasjonale vaksinescenarioet, som har beregnet av vi skal være ferdig vaksinert med dose 1 i uke 30. Tabellen er basert på at vi får de vaksinene vi er forespeilet og en vaksinasjonsoppslutning på 80 prosent av befolkningen.

Les også

– Jeg kan ikke engang få ta livet mitt. Er det noen som i det hele tatt forstår hvor jævlig vondt jeg har det?