(Lofotposten)

Søket ble avsluttet klokka 14 onsdag, uten funn. Det opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge.

OPPDATERT 10.45:

Klokka 19.53, tirsdag kveld, ble Hovedredningssentralen kontaktet av frysetråleren «Langenes», med hjemmehavn Ålesund, som savnet et besetningsmedlem i området like nord av Bjørnøya.

Stor leteaksjon

Det ble umiddelbart iverksatt en redningsaksjon. Det er antatt at fiskeren har falt over bord.

– Vedkommende ble meldt savnet klokken 19.53. Han hadde da blitt observert bare noen minutter i forkant, opplyser pressemedarbeider Jan Eskil Severinsen ved Hovedredningssentralen til Nordlys.

KV «Barentshav» og 11 fiskebåter er med i søket. Det er ti norske og en russisk fiskebåt som er i søket etter den savnede. KV «Barentshav» lå bare 6–7 nautiske mil fra stedet. Både kystvaktene og fiskebåten var raskt på plass.

– Dette er kystvakta på sitt beste. Jeg vil også berømme de norske fartøyene og det russiske fiskefartøyet «Norskehavet» som umiddelbart meldte seg og ville delta i søke, sier Frode Iversen ved HRS Nord-Norge i Bodø til Fiskeribladet.

Helikoptersøk

HRS opplyser at et redningshelikopter fra Svalbard og SAR Queen fra Banak har søkt fra lufta.

Leteaksjonen har pågått i hele natt uten at det er gjort funn.

– Klokken 03.00 er status at det ikke er gjort funn i søket. Begge helikoptrene er dimittert, og returnerer til sine respektive baser etter drivstoffylling på Bjørnøya, mens sjøsøket fortsetter inntil videre, melder Hovedredningssentralen litt etter klokken 3, natt til onsdag.

Det er Ålesund-rederiet Bluewild som eier frysetråleren «Langenes».

Klokken 10.45 melder Hovedredningssentralen at politimesteren i Nordland politidistrikt har i samråd med Hovedredningssentralen Nord-Norge og de lokale redningssentralene i henholdsvis Troms og Møre og Romsdal i morges besluttet at redningsaksjonen fortsetter inn til videre.

- 12 båter deltar fremdeles i søket, inkludert kystvaktskipet KV Barentshav som koordinerer disse. Man forsøker nå å utnytte dagslyset.Det blåser liten kuling fra vest i søkeområdet, og lufttemperaturen er 4 grader, heter det i meldingen fra HRS

Administrasjonssjef Frank Myklebust forteller til Fiskeribladet.no at rederiet satte krisestab da meldingen om den alvorlige hendelsen kom fra tråleren tirsdag kveld.

– Dette er en krevende situasjon. Spesielt for mannskapet om bord, sier Myklebust.

Pårørende er varslet og kriseteamet i Ålesund kommune er koblet inn. Rederiet har fulgt situasjonen gjennom hele natten uten at det har kommet noe nytt fra Hovedredningssentralen, som leder operasjonen.