Politiet har siden fredag koordinert en omfattende leteaksjon etter Gabriel Stræte fra Harstad.

Lørdag morgen skal politiet møte med øvrige letemannskaper for å diskutere videre søk etter den 15 år gamle gutten. Flere ressurser er med i søket, deriblant dykkere fra Tromsø brann og redning.

Fortsetter søk i sjøen

Operasjonsleder Beate Helberg i Troms politidistrikt forteller iHarstad lørdag formiddag at det er besluttet å fortsette søk i sjøen.

– Vi hadde en oppsummering på morgenen i dag hvor det ble besluttet å ta videre. Vi fortsetter søk i sjøen med ROV (fjernstyrt undervannsfarkost) fra Kystvakta. Målet er å fullføre de teigene som ble påbegynt i går.

Politiet konsentrerer seg dermed om selve sjøen lørdag formiddag. Politihelikopter er foreløpig tatt ut av tjeneste i søket.

Helberg forteller det har kommet inn en rekke tips i saken.

– Siden vi ikke vet hva som er skjedd med han har det blitt søkt og pralleltlt andre steder, Dette utifra på forskjellige teorier uten at jeg kan gå nærmere inn på det. Det har kommet en del henvendelser om mulige observasjoner. Da alt fra perifere observasjoner, til mer konkrete tips fra folk som kjenner Gabriel. Foreløpig har ingen av tipsen vært ev avgjørende karakter, sier hun.

Alle muligheter åpne

Fredag har det vært søk i havneområdet i Harstad, samt søk med hund flere steder på land.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Beate Helberg, opplyser til Nordlys at et møte med redningsledelsen lørdag morgen vil avgjøre hvorvidt man gjør ytterligere søk.

– Per nå er alle muligheter åpne, sier operasjonslederen.

Fredag gikk politiet i Harstad ut med en beskrivelse av den savnede gutten.

– Gabriel er 193-194 cm høy, har blå øyne og krøllete hår, sa Kim Bådsvik ved Harstad politistasjon.

Politiet jobber ut fra flere teorier om hva som kan ha skjedd.

– Det jobbes parallellt med etterretning og etterforskning opp mot flere hypoteser.

Har du tips i saken, ta kontakt med politiet på tlf: 02800.