Podkasten har fått navnet «Sophie og Fetisha» der Harstads kanskje mest kjente stemme er med. I dette ukentlige programmet skal jentene ta plass, snakke, mene og diskutere det unge jenter er opptatt av.

– Jeg er så utrolig klar for å lage podkast med Fetisha igjen, sier Sophie Elise Isachsen.

– Vi har brukt lang tid på å forme konseptet, slik at det ikke skal være enda en «to bestevenninner som prater»-podkast. Vi har ulike spalter, dødsbra folk i ryggen og kommer til å ha tett kontakt med lytterne. Vi skal slippe nye episoder ukentlig hele året – og jeg er ekstra stolt over å ha fått med NRK på laget, utdyper hun.

Vil skape et fellesskap

I podkasten kommer jentene til å snakke om hendelser i livene deres, hva som skjer i samfunnet for øvrig og det som lytterne deres er interesserte i. Profilene ønsker å skape et fellesskap rundt podkasten.

– Vi er veldig glade for at NRK satser på oss. Vi skal bygge noe gøy sammen som vi håper mange vil ta del i og høre på. Lytterne kan forvente masse ærlighet, latter, kjærlighet, sorg, humor og noen drypp av politikk på en underholdene måte. Vi ønsker at de skal føle at de sitter på jenterommet sammen med oss og får høre alle hemmelighetene og meningene våre, sier Fetisha Williams.

Satser på humor og underholdning

Det er NRK Underholdning som eier og står bak podkasten. Redaksjonen har stor tro på at prosjektet blir godt mottatt av målgruppa.

– Dette er en podkast vi trenger i NRK. Vi har en tydelig strategi om å treffe både unge målgrupper og treffe bredt i samfunnet. Så er det slik at vi ikke har vært bortskjemte med alt for mange unge kvinnelige stemmer, og har i det siste jobbet målrettet for å rette på det inntrykket. Derfor har vi også knyttet til oss de fire fantastiske jentene i podkasten «Hør’a!». Nå som Sophie Elise og Fetisha også er med på laget, så utvider vi tilbudet vårt i tråd med strategien vår, sier Rune Lind, redaksjonssjef i NRK Underholdningsavdelingen.

– Et bedre tilbud til publikum

NRK har det siste året satset tungt på humor- og underholdningspodkaster for å nå et yngre publikum.

– Vi gleder oss til å gi et enda bedre tilbud til publikum. Sophie Elise og Fetisha er to fantastiske damer som vi gleder oss til å jobbe med. Sammen med «Berrum & Beyer snakker om greier», «Dynga», «Hør’a»,«Med All respekt», «The Kåss Furuseths» og «Lørdagsrådet», vil «Sophie og Fetisha» sørge for fersk humor og underholdning hele uka i NRK Radio, sier Liza Stokke, prosjektleder for humorpodkast i NRK Underholdning.