(Nettavisen)

AS ROMA - BODØ/GLIMT 2-2:

ROMA (Nettavisen): To uker etter bragden på Aspmyra sendte Bodø/Glimt nye sjokkbølger gjennom Fotball-Europa da AS Roma lenge fikk kjørt seg kraftig mot Kjetil Knutsens mannskap.

Glimt ledet kampen to ganger etter mål av Ola Solbakken og Erik Botheim, men gjestene fra Norge måtte til slutt nøye seg med ett poeng i den evige stad.

- Har du sett på maken? Det er helt utrolig. Den avslutningen er verdensklasse! utbrøt Viasats Roar Stokke noen meter bortenfor det norske pressekorpset på Stadio Olimpico, da Ola Solbakken limte ballen i krysset foran sjokkerte romere til 1-0 like før pause.

Solbakken-perle

Det var ventet at hjemmelaget ønsket å sette Glimt under press fra start i torsdagens kamp, men gjestene sto imot og unngikk noe stormløp imot i første halvdel av den første omgangen.

Den første virkelig store sjansen i kampen kom etter 23 minutters spill, etter et flott Roma-angrep. Stephan El Shaarawy fikk avslutte fra elleve meter, men forsøket ble blokkert.

På den påfølgende corneren var den tidligere Kina-proffen farlig frampå igjen, med en volley, som gikk via en Glimt-spiller og i utsiden av stolpen.

Også Tammy Abraham hadde et par muligheter før pause, blant annet burde han fått ballen på åpent mål av Nicolo Zaniolo, som i stedet rotet seg bort i en Glimt-forsvarer.

Like før pause var det i stedet Glimt som tok ledelsen etter at Elias Hagen spilte ballen fram til han med utsiden av foten. På en berøring med innsiden av foten skrudde den nylig landslagsuttatte Glimt-spilleren ballen opp i krysset.

Pipekonsert - Mourinho stormet i garderoben

Det likte hjemmefansen svært dårlig, og Romas spillere ble pepet inn til pause, mens Glimt-svingen med 1500 tilreisende var i ekstase.

José Mourinho stormet inn i garderoben før omgangen var over for å forberede sine spillere på den andre omgangen. Han valgte også å gjøre to bytter og fikk svar.

Snaue ti minutter ut i andre omgang lyktes det nemlig endelig for El Shaarawy. 29-åringen utfordret Alfons Sampsted, skaffet seg en meters rom og bøyde 1-1 opp i det lengste hjørnet.

Stormløp

Da startet hjemmelagets jakt på ledelsen, og midtbanen ble tømt, noe som ble brutalt straffet av Bodø/Glimt midtveis i andre omgang. Glimt kom fire mot fire, og ballen havnet ute til høyre hos Sampsted, som slo perfekt inn på hodet til Erik Botheim, som stanget inn 2-1.

Da startet et lite stormløp mot Glimt-målet, og etter 74 minutter headet Gianluca Mancini i innsiden av stolpen etter en corner fra høyre.

Etter 84 minutter kom utligningen, og det var vikarierende venstreback Roger Ibanez, som så vidt fikk ballen over streken med sin heading etter innlegg fra innbytter Borja Mayoral.

Reprisene viste at brasilianeren var offside-plassert da han headet inn utligningsmålet, som sikret ett poeng for hjemmelaget.

Glimt unngikk flere baklengsmål og topper dermed fremdeles Gruppe C i Conference League.