(Nettavisen)

Vi står foran en fantastisk flott travhelg der jackpot-omgangene står i kø. Lørdagens V75-omgang på Bjerke byr på Gulljackpot. Lørdag kveld er det stor internasjonal V65-omgang på Harstad travpark med hele med 818 170 SEK ekstra i sekserpotten og søndag kveld venter en gedigen internasjonal V65-omgang på Klosterskogen med jackpot og hele 864 399 SEK ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I denne artikkelen skal det heretter handle om Bjerke og lørdagens V75-omgang. Rikstoto dobler førstepremiepotten ved spillestopp og det er klart for årets første Gulljackpot i V75. Både sportslig og spillemessig er det herlig klasse på lørdagens V75-løp. Jeg spiller med kun en banker i omgangen og den bankeren kommer ut i V75-4.

Fantomet lar seg ikke stoppe?
Det handler om 1 Fantomet med sin faste kusk Åsbjørn Tengsareid som stødig makker. Jeg hadde veldig god tro på hesten også sist, det var et V65-løp på Bjerke andre juledag. Kjørte seg tidlig til tet da og vant helt uanstrengt. Enkel seier også nest sist på Momarken og dyktige Jenny Thygesen har gjort en strålende trenerjobb med denne kapasitetstraveren. Thygesen er stor optimist foran lørdagens løp og tror sin hest leder hele veien. Jeg er inne på det samme. 1 Fantomet blir min V75-banker på Bjerke lørdag.

V75-4 er samtidig V4-1. I denne spilleformen dobler jeg opp med det klare motbudet 8 Honnanas Trolljeger og spiller dermed dobbeltbanker på 1-8 i V4-1.
Rangering V75-4/V4-1: A: 1 B: 8 C: 11-3-9-10-7-6-4-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Enorm utvikling i regi Lars Magne Søvik
Fredag formiddag er 1 Legend Act i V75-7/V4-4/DD-2 den mest markerte i V75-spillet. Den nyss blivne femåringen har utviklet seg voldsomt i regi Lars Magne Søvik og vært kanongod i sine fire siste løp, tre av dem er også vunnet. Spurtet formidabelt til seier sist og selv om førstesporet er sjanseartet, løser det seg nok underveis. I DD-spillet velger jeg å bankerspille 1 Legend Act i DD-2.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

I V75-spillet seg først og fremst 2 Glazier's Vici i mot. Denne var krutttsterk vinner fra dødens første gang ut i Frode Hamre-regi og vant deretter et svært billig løp nest sist. Galopperte fra start sist, men reparerte flott til fjerdeplass. Gjør hesten om seiersløpet fra tredje sist, er det bra vinnersjanse. 10 Viveur Bi gjør sin første start i regi Stian Eilefsen. Har levert flere solide sesonger i Sverige og Eilefsen har tro på sin hest i norgesdebuten. Jeg tar med Vivieur Bi på de to største V75-forslagene og disse tre hestene skiller seg klart ut i V75-7.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 2-10 C: 9-5-6-8-7-4-3

V75-1/V5-3 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Ingen tvil om at 4 Cool Trix er den beste hesten i V75-innledningen og hadde det vært autostart, hadde Hamre-traveren vært en klar banker for meg. Men det er voltestart og fjerdespor og da er det klar galopprisiko. Motivert favoritt, men jeg tar med to hester på gardering på samtlige V75-forslag.

5 Leroy Schermer skuffet med å bli tatt ned av lederryggens Master Noark nest sist som stor favoritt i et V75-løp på Bjerke. Men imponerte stort i seiersløpet sist på Momarken, da han tross galopp kom tilbake med en feiende flott finish til seier. 1 Handy Mandy har også imponert på slutten. Sterkt seiersløp nest sist og viste moral med å vinne fra dødens sist. Det er betydelig tøffere imot lørdag, men denne har nok også mer å gå på. De tre hestene blir mine utvalgte i V75-1.
Rangering V75-1/V5-3: A: 4 B: 5-1 C: 2-7-10-3-6-12-9-11-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2 - Kaldblodshester. Vinterserien. 2100 meter autostart.
Et strålende spilleløp venter i dette kaldblodsløpet og jeg tar med seks hester på det største V75-forslaget.

Tom Erga tar turen til Bjerke lørdag og hans aller beste vinnersjanse tror jeg er med 8 Bork Viking i V75-2. Vallaken har gjort fire starter i regi Tom Erga og vunnet samtlige. Selv fra åttendespor, tror jeg det er bra tetsjanse for denne vinnerhesten som har tatt sju seire på kun 16 starter i karrieren. 6 Gylden Joker er også en vinnerhest som står med tre strake seire. Har stabilisert seg i det siste og må ha en god vinnersjanse også lørdag.

Det er dog flere kapable hester med i løpet.11 Voje Vilvar utviklet seg strålende utover høsten og vant fem løp på kun ti starter som treåring. Jevngamle 5 Alm Kevin er også i knallform og får hester løpet på sine premisser kan han vinne igjen. 4 Eld Brando svek som storfavoritt sist på Bjerke etter et meget solid seiersløp nest sist. I følge trener Herman Tvedt gikk hesten med for små pigger sist og løp seg trøtt. Fra et bra startspor, tar jeg med Eld Brando på de to største V75-forslagene. 12 Å.M. Luna er god nok til vinne, men fra tolvtespor må det klaffe maksimalt underveis. Jeg tar henne med på det største V75-forslaget og tror disse seks gjør opp om seieren i V75-2.
Rangering V75-2/V5-4: A: 8 B: 6-11-5-4-12 C: 2-10-1-3-7-9

V75-3/V5-5 - Varmblodshester. Vinterserien. 2100 meter autostart.
Nettavisens V75-mester skal avgjøres i V75-3 og her er altså kuskene trukket på hestene. Spillemessig er det blitt et flott løp, jeg tar med fem og seks hester på de større V75-forslagene.

7 Squanto hadde en kanonsesong i fjor og vant åtte løp. Prøvde seg på Halmstad i V75 på nyttårsaften og gjorde et sterkt løp til fjerde fra 20 meter tillegg. Er såpass bra fra start, at gjestekusk Tom Erik Solberg kan ta seg til tet tidlig.

6 King Di Jesolo er ikke blant de raskeste fra start, men tåler til gjengjeld å bli brukt underveis. Råsterk seier fra dødens på gode Joshua B.R. sist. Blir det ikke helt feil underveis, kan Hamre-traveren vinne igjen. 2 Greed innfridde som min tipsener sist i V75 på Momarken i romjula. Litt tøffere imot denne lørdagen. Tredjevalget. 1 Comtessa Du Chagny imponerte i seiersløpet sist på Jarlsberg, men det er skjerpet motstand nå. 12 Electrique A. hadde kanskje nådd frem til seier om Lars Anvar Kolle hadde sendt hesten i angrep tidligere sist. Spurtet formidabelt til andre. Samme triste utgangsposisjon nå, men kan vinne.

4 Red Love Vici får tet eller lederrygg. Var god i seiersløpet sist og selv om det er betydelig tøffere imot lørdag, tar jeg vallaken med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-3/V5-5: A: 7 B: 6-2-1-12-4 C: 10-5-11-8-9-3

V75-5/V4-2 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
De to favorittene skiller seg ganske mye ut i dette løpet og jeg står på favorittduoen på tre av fire V75-forslag.

1 Cuando Bailando står innbydende til i førstespor på strek og har en veldig fin oppgave foran seg. Fikk dårlig betalt i fjor høst, men tok sin eneste årsseier på Bjerke tredje sist. Solid sisterunde i V75-finalen på Bjerke sist og er en motivert favoritt i dette løpet. 5 Oz skuffet kanskje en smule i debuten for Frode Hamre. Fikk riktignok et tøft løp i dødens, men burde kanskje holdt litt bedre. Er garantert forbedret til denne starten og det klare motbudet til favoritten.

7 Pantani kommer også fra Frode Hamres stall. Har vist form i evigheter og er tøff nok til å blande seg inn i seiersstriden her til tross for 40 meter tillegg på favoritten. Jeg finner plass til 7 Pantani på det største V75-forslaget.
Rangering V75-5/V4-2: A:1 B: 5-7 C: 4-2-6-3-9-8-11-10

V75-6/V4-3/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Et herlig kaldblodsløp venter i V75-6 og her står jeg på fire hester på samtlige V75-forslag.

5 Kaptein Kuling blir minst spilt av mine fire utvalgte, men jeg setter denne først. Fra femtespor er det bra tetsjanse for vallaken og det er ikke spesielt mye tøffere imot enn det var i seiersløpet sist på Bjerke i romjula. 4 Finseth Faksen er trolig den mest kapable hesten i løpet. Er kastrert siden siste start og treningsrapportene er gode. 8 Briskeby Anna har funnet tonen sammen med Bjørn Steine og imponerte i seiersløpet sist. Åttendespor er sjanseartet, men hoppa er i knallform.

1 Børke Billie blir trolig overfløyet fra sitt førstespor bak bilen, men har form til å blande seg inn i striden. Blir min fjerde og siste hest på V75-forslagene i V75-6.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 5 B: 4-8-1 C: 9-10-12-7-11-2-3-6