Gå til sidens hovedinnhold

Stadig flere faller utenfor. Nå vil rektor Magne og tre skoler gjøre noe med det

Tar et felles løft for å spre informasjon om organiserte aktiviteter i Harstad kommune.

– Stadig flere ungdommer faller utenfor organisert fritidsaktivitet, og vi ønsker å bidra til at det skal bli lettere for flere å bli inkludert i dette, i første omgang gjennom lettfattelig informasjon. Men også ved å bidra til ordninger som kan støtte dette uavhengig av familiens økonomi.

Det skriver rektor Magne Johansen ved Hagebyen skole i en pressemelding.

Les også

Skal vi ta på oss munnbindet i Harstad nå?

I kommunestyremøtet 29. april i år ble det vedtatt at de ulike skolene skulle legge til rette for en aktivitetsdag der informasjon om aktiviteter i Harstad kommune blir gjort tilgjengelig for flest mulig barn og unge.

Hagebyen skole, Harstad skole og Bergseng skole har nå gått sammen for å arrangere en felles aktivitetsdag, der ungdommene selv presenterer sine aktivitetstilbud for barn og unge.

Les også

Dette kan være tegn på at barnet ditt ruser seg

Torsdag blir det møte om saken i gymsalen på Harstad skole og Bergseng skole.

– Cirka 100 elever fra Hagebyen skole gjennomfører en informasjonsmesse for alle elever fra 1. – 7. klasse om ulike aktiviteter som finnes i Harstad. Ungdomsskoleelevene tar utgangspunkt i egen aktivitet og snakker med barna om veien fra nybegynner til ung junior, melder Magne Johansen.

Over 20 ulike fritidsaktiviteter blir presentert. Kulturtilbud: Band, Ungdommens hus/Harstad fritidssenter/Radio Harstad, dans, teater, korps og speider.

Idrettstilbud: Håndball, fotball, turn, klatring, basket, ishockey, innebandy, svømming, klatring, alpint, karate, taekwondo, sykling, langrenn, riding, skyting og motor-cross.