– Det ideelle ville vært å knytte de til Borkenes skole, men vi regner med at de blir så mange at vi i alle fall i vår lager en løsning med ei egen gruppe, forteller oppvekstsjef Linda Motrøen Paulsen.

De har kalt det for «velkomstskolen», og skal bruke lokalene i VAF-bygget på Trastad. Paulsen forteller at det fortsatt er litt å gjøre, men skryter varmt av innsatsen som de mange kvæfjerdingene har lagt ned for å gjøre det klart.

Fantastisk innsats

– Vi har klart å lage et midlertidig skolebygg takket være den fantastiske innsatsen. Vi vet enda ikke hvor mange barn som vil være der når vi starter opp, så det er et usikkerhetsmoment, men vi tenker at vi skal klare å ha et godt tilbud til dem.

Selv om velkomstskolen ikke skal ligge på Borkenes skole, er den likevel organisert under skolen.

Pensjonerte lærere blant dem som stiller opp

Paulsen forteller at de har knyttet til seg mange gode ressurspersoner – både pensjonerte lærere, aktive lærere og folk med helt annen bakgrunn.

– Kvæfjord er vant til å ha barn på mottak, men det har ikke brukt å være så mange som det er nå. I tillegg er det et akuttmottak, så i tillegg til at det er mange, regner vi med at de ikke blir værende så lenge. Derfor fant vi at det enn så lenge var hensiktsmessig å organisere dem som en egen gruppe, sier Paulsen.

Målet er oppstart etter to uker. Paulsen mener de er i rute.

– Ja, det ser ut til at det skal gå bra.

Les også

Liudmyla (19) flyktet til Kvæfjord: – Jeg vil bare få det kjedelige livet mitt tilbake