Gå til sidens hovedinnhold

Starter Harstadbølgen for å bygge på alt det positive i byen: – Vi skal dele de gode historiene

Det skjer så mye bra i Harstad at vi må fortelle enda flere om det, sier initiativtakerne.

For et par år siden etterlyste Harstad profileringspool nye prosjekter for å styrke Harstad. Et av dem blir nå realitet i samarbeid med kommunen.

– Vi kaller det Harstadbølgen, forteller styreleder i profileringspoolen Håkon Vahl og ordfører Kari-Anne Opsal.

Før har vi snakket om at vi er oljebyen og kulturbyen, men vi er mye mer, forteller de to.

– Siden det skjer så hos oss, fant vi ut at vi må bli enda flinkere til å fortelle de gode historiene fra Harstad, sier Opsal.

Håkon Vahl sier at det er mange gamle og nye historier som fortjener å bli fortalt.

– Det kan være at Harstad er byen som øker i folketall, mens mange andre mister innbyggere. Vi kan snakke om Herleik og den nye kunstinstallasjonen som møter folk som kommer med båt til Harstad, om alle byutviklingsprosjektene, de flinke frivillige, idretten og mye mer.

– Vi skal på en måte snakke med felles stemme, sier Vahl.

Prosjektet er inspirert av Bodø i Vinden som gjennom lokal mobilisering og nasjonal profilering har som mål å løfte frem Bodø og regionens attraksjonskraft som bo- og arbeidssted.

Prosjektet er i startgropa og har søkt 100.000 kroner til et forprosjekt.

I søknaden står det at målet er å styrke Harstad ved å samles om et kommunikasjonsbudskap og -materiell om byen og regionen. Kommunikasjonen skal gjøres tilgjengelig for alle brukere som har ønske om -, og behov for -, å fremme Harstads attraktivitet som et sted å bo, besøke og/eller etablere en bedrift i.

– Vi vil ha bredest mulig forankring, og det er viktig. Dette skal vi ha hele Harstad med på. Det er et tøft mål, og vi vil derfor ikke gå ut med for mange detaljer nå - siden alle skal få si sitt og bidra, sier Vahl.