Tirsdag ettermiddag forsvant den seks år gamle hunden Mira fra hjemmet sitt i Samasjøen. Døra til huset ble stående åpen, og matmor tror kanskje hun gikk ut for å leke. Det tok ikke lang tid før det ble oppdaget at lille Mira hadde tatt seg en tur ut, men hun var allerede over alle hauger.

– Hun har aldri stukket av før, sier Wenche Motrøen som er mor til Miras eier.

Når iHarstad snakker med Wenche onsdag morgen har hun så vidt fått seg et par timer søvn før det bærer ut for å gjennomsøke området på nytt.

Wenche bor på Bergseng og skal ut for å søke i Skogveien, Blåbærhaugen, St. Olavs gate og ved Harstad kirke. For Mira har enda ikke funnet veien hjem igjen.

– Det var vel i femtiden tirsdag ettermiddag det skjedde. Jeg la ut på Facebook, folk la ut innlegget på hunde-siden, vi la ut over alt, og ringte politiet så klart. Det har spred seg sånn. Det var til og med folk ute med søkshund og leita på Trondenes i går. Så responsen har vært helt fantastisk, sier Wenche.

Har en engel på brystet

Det er ikke bare folk som har sett etter Mira med søkshund. Wenche forteller at folk har både kjørt ekstra turer ut for å se etter henne og gått ute for å leite.

– Folk har vært i alle kriker og kroker. Jeg tror hele Trondenes-området er gjennomsøkt nå. Men vi starter som sagt på nytt i dag.

– Jeg er ydmyk og så takknemlig og jeg vet ikke hva godt jeg kan gjøre for dem. Jeg skreik, ropte og leita i går og folk spurte hvorfor. Folk med hund skjønner hva vi går igjennom. Det er så mange som har delt på Facebook, og sendt meldinger for å høre om vi har funnet henne. De er med og føler på det de også. Jeg klarer egentlig ikke å uttrykke i ord hvor takknemlig jeg er. Det er kjempegodt å vite at det er så mange som ser etter henne, sier Wenche.

Mira er helt svart og har et avtegn på brystet som liker på en hvit engel. I tillegg har hun en hvit sokk på venstre bakfot.

– Nå vil jeg tro hun er kontaktsøkende, men hvis det er fremmede folk som kommer for brått på kan hun bli redd. Hun er folkekjær og elsker å blir klappet.

Hvis du har sett Mira eller ser henne blir Wenche og matmor utrolig glad for at du tar kontakt på 991 58 609.