Gå til sidens hovedinnhold

Startskuddet gikk i dag: Flere tusen elever i Harstad skal nå konkurrere

Mandag 30. august går startskuddet for Beintøft 2021. De neste ukene skal over 48.000 elever fra hele landet ta beina fatt og konkurrere i å reise miljøvennlig til skolen.

I fjor deltok 50.000 elever i Beintøft, som til sammen tilbakela over en million bilfrie kilometer i løpet av september. Det tilsvarer hele 27 ganger rundt jorda, skriver Miljøagentene i en pressemelding.

– Barna gjør en skikkelig klimainnsats! I fjor sparte de over 145.000 kg CO2, så det blir spennende å se hva de får til i år. Vi håper også barnas engasjement vil inspirere foreldrene til å reise mer miljøvennlig i hverdagen, sier prosjektleder Kaspar Tjeldflaat Steudel i Miljøagentene.

Alle skoleklasser fra 1.- til 7. trinn kan delta og konkurrere om å bli landets mest beintøffe klasse. Det er Miljøagentene som står bak konkurransen, som arrangeres for sjette år på rad.

Les også

Birk (7) fra Harstad sang duett med TIX: – Jeg vil bli en like stor stjerne

Flere lokale representert

Fra Harstad skal flere klasser fra Sørvik skole, Medkila skole, Kila skole, Kanebogen skole og Bergseng skole delta. I tillegg skal 7A ved Borkenes skole delta fra Kvæfjord.

– Målet med Beintøft er å inspirere flere til å gå og sykle til skolen. Det er bra for helsa, gir tryggere skoleveier, mindre utslipp og ikke minst er det bra for naturen vår, sier Steudel.

Beintøft er en landsdekkende konkurranse, hvor elevene skal gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Kampanjen varer fra 30. august - 24. september. Hovedpremien, som er på 30.000 kroner, oppfordres elevene til å bruke på miljøfremmende aktiviteter for hele klassen.

Gjennom konkurransen skal elevene også løse fire ukesoppdrag med ulike tema: «Valg og klimaendringer», «Natur og miljø», «Plast og gjenbruk» og «Maten og jorda vår». De beste bidragene premieres.

– Erfaringsvis skaper dette fantastisk respons i form av kreative, morsomme og engasjerende bilder og tegninger, sier Steudel i Miljøagentene.

Les også

Fikk kurert depresjon med tarmbakterier i Harstad: – Ikke prøv dette hjemme