Gå til sidens hovedinnhold

Stenger ned: 14 smittet etter utbrudd på samme bedrift

Lørdag ble det iverksatt testing av ansatte i produksjonen ved Grovfjord Mekaniske verksted som følge av positiv koronatest blant ansatte. Søndag kom den virkelig dårlige nyheten.

Sent søndag kveld fikk Tjeldsund kommune informasjon om at de har 14 nye positive tester. Smittesporing pågår, men per nå er smitteveien ukjent.

Ved bedriften er følgende tiltak iverksatt:

  • Produksjonen er stengt ned inntil situasjon er mer avklart.
  • Desinfeksjon og rengjøring av lokalene.
  • Alle ansatte er testet.
  • Personer med positiv test er isolert.

– Beredskapsledelsen følger situasjonen nøye og har god dialog med bedriften. Det innføres per nå ikke noen ekstra tiltak i lokalsamfunnet, men dette kan bli aktuelt på et senere tidspunkt. Beredskapsledelsen anbefaler bruk av munnbind i Grovfjord, hvis man ikke kan overholde en meter avstand. Ellers anbefales generelle smittevernråd, forteller Torbjørn Simonsen på vegne av beredskapsledelsen i kommunen.

Les også

UNN bøtelagt etter at Heidi Beate (46) døde på sykehuset

Tjeldsund kommune har god kapasitet for testing for covid-19. Alle personer med nyoppståtte luftveissymtomer anbefales å teste seg.

– Ved behov vil åpningstiden for testing bli utvidet. Personer som ønsker å teste seg kan bestille time via helseboka eller ved å ringe pandemitelefonen 90284955.

Les også

Tor (39) fra Evenskjer deltar i Robinsonekspidisjonen: – Jeg kjefta veldig mye på folk