Gå til sidens hovedinnhold

Stengte Adolf-kanonen rett før Festspillene: – Det har vært en drøss med henvendelser

Gro Dagsvold ved turistkontoret NorthUp har måttet skuffe en hel rekke turister den siste uken.

Det var på i forrige uke at Dagsvold fikk beskjeden fra Forsvarsbygg om at Adolf-kanonen måtte stenge for turisme på ubestemt tid.

– Mange har vært innom for å booke tur til kanonen. Jeg hadde til og med noen som var villig til å betale for egen guide og privat omvisning.. Det er veldig synd at vi ikke kan vise frem den. Mange kommer til Harstad bare grunnet kanonen. Nå i festspilluka er det jo kjempesynd å ikke ha dette tilbudet til byens tilreisende. Jeg håper virkelig de kan finne en løsning snarlig.

Gro som ikke kjenner hele grunnen til stengingen har en løsning hun tenker vil hindre slikt i fremtiden.

– Det er jo en tungvint løsning når vi må ha vakter med oss hver gang vi kjører gjennom leiren. Jeg forstår selvfølgelig forsvartes retningslinjer, men jeg tror en egen vei eller trasé som er skjermet ville vært en god løsning for alle parter, sier Dagsvold.

Kjent i hele verden

Dagvold mener at det å stenge akkurat Adolf-kanonen er et stort tap for turismen i Harstad.

­– Den er jo spesiell i hele verden. Jeg føler meg nesten dum når jeg må fortelle folk at den er stengt. Kanskje det er på tide å få til en annen løsning der oppe. For eksempel en trasé som er skjermet. Jeg forstår det slik at de ikke har nok ressurser eller vakthold for å frakte turistene. Jeg skjønner jo at det er ressurskrevende..

Dagvold forteller at hun mandag 21.juni fikk hun beskjed om at kanonen igjen er åpnet for guidede turer. Og nå for hele sommersesongen.

– Det er vi veldig glade for. Det har vært trasig å måtte sende folk bort. Dette er helt supert, sier hun.

iHarstad har vært i kontakt med Forsvarsbygg som ikke ønsker å kommentere saken.

Les også

Bildeserie for mandag: -Folkedans på taket

Les også

Truer med anmeldelse: – Du kan ikke brenne alt på Sankthansaften