Lofotposten/iHarstad: Kriss Rokkan Iversen i MDG stiller ikke til gjenvalg som nestleder. Hun informerte partiets valgkomité denne uka.

– Beslutningen er en av de mest krevende jeg har tatt, men som for mange andre som har tatt slike valg før meg, er beslutningen tatt av hensyn til familien og egen livssituasjon, sier Iversen.

Hun fortsetter i politikken og vil bruke mer tid på vervene i Harstad kommunestyre og Troms og Finnmark fylkesting.

Valgkomiteen kommer med sin innstilling til kandidater til partiledelsen innen 1. april. Valget skjer på MDGs landsmøte 6. til 8. mai.

Les hele facebookposten til den avtroppende nestlederen her:

En tid for alt

Forrige uke fortalte jeg den grønne flokken at jeg ikke stiller til gjenvalg som nestleder for verdens beste parti. Beslutningen er en av de mest krevende jeg har tatt, men selv om valget ikke var lett, vet jeg at det er rett – både for meg og for partiet.

Og som for mange andre som har tatt slike valg før meg, er beslutningen tatt av hensyn til familien og egen livssituasjon.Å si nei til noe, betyr å si ja til noe annet. Og akkurat de nærmeste årene, sier jeg ja til ungen som snart blir ungdom. Jeg sier ja til tida vi skal ha sammen før fuglen skal spre vingene og dra ut i verden på egenhånd. Og jeg sier ja til den store, ubetingede kjærligheten som hviler i det lille, nære livet

Engasjementet mitt for det grønne prosjektet er imidlertid ikke blitt noe mindre - selv om jeg nå har besluttet å ikke stille til gjenvalg som nestleder:

Fremover skal jeg bruke mer tid på å fylle de folkevalgte vervene jeg ivaretar i Harstad kommunestyre og Troms og Finnmark fylkesting - for å levere på tilliten velgere og partiet har vist meg, for å lære det politiske håndverket grundig og for å kjempe den grønne kampen akkurat her jeg bor.

Jeg vil ha muligheten til å fokusere mer på en oppsøkende ombudsrolle som grønn politiker i nord og energi til å nerde i politikkutvikling som angår havet, distriktene og Nord-Norge.

Jeg ønsker fortsatt å bidra i parti- og politikkutviklingen fremover og jeg har derfor stilt meg til disposisjon til å sitte i MDGs sentralstyre i den kommende perioden

Til alle de fine, grønne folka, Tusen takk for tilliten dere har vist meg. Tusen takk for alt jeg har fått brynt meg på og for alt jeg har lært. Og tusen takk for alt det nettopp DU gjør for det grønne prosjektet hver dag

Sammen skal vi fortsette å jobbe for en grønnere framtid for mennesker og miljø – i hele Norge!