Fredag 09. april 2021 overtok Engenes Fiskeriselskap AS frysetråleren M/TR «Magne Arvesen» i Spania. Engenes Fiskeriselskap AS holder til på Engenes i Ibestad kommune og daglig leder er Johannes Arne Arvesen. Selskapet er eid av søsknene Johannes Arne, Børge, Vibeke Marie og Inger Anne Arvesen.

– For Engenes Fiskeriselskap as er dette en stor dag i vår fiskerisatsing som begynte i 1856. Vi har med stolthet gikk båten navn etter vår far Magne Fritjof Arvesen som døde i 1994. Han og kona Vivi la grunnlaget for det som er vår tids satsing i fiskerinæringen, forteller daglig leder, Johannes Arne Arvesen i en pressemelding.

Forsinket på grunn av Covid-19

Kjølen til «Magne Arvesen» ble strukket 8. juli 2019. Verftet har hatt en måneders forsinkelse på grunn av Covid-19.

– Vi har hatt et utmerket samarbeid med Gondan Skipsverft som idag overleverer et praktfullt skip til oss. Siden 2. april har verftet hatt sjøprøver med «Magne Arvesen» i Biscaya.

M/TR «Magne Arvesen» skal fiske etter torsk, sei, hyse, blåkveite, reker og senere rauåte. Båten kan fiske med enkel til trippeltrål samtidig og har en hovedmotor på 5400 KW. «Magne Arvesen» er utrustet med det siste av energisparende utstyr som Promas ror og propell, HSG fordelingssystem gjenbruk og fordeling av energi, et energieffektivt design og en lasteromstørrelse som skal gi mulighet til å fullføre turene effektivt uten avbrytelser.

– I tillegg utnyttes varmen fra hovedmotoren til varme i radiatorene inne i skipet. «Magne Arvesen» skal oppnå å være minst 20prosent mere energieffektiv enn forrige generasjons trålere fra tidlig 2000 tall.

Setter kurs mot Ålesund

«Magne Arvesen» skal forlate Gijon i Spania lørdag morgen med kurs for Ålesund. Skipper på hjemturen blir Ansgar Gjendem sammen med et mannskap på åtte.

– I Ålesund skal båten desinfiseres før første fulle mannskap overtar båten med Stig Ove Andersen som skipper. M/TR «Magne Arvesen» skal rigges med bruk, utstyr skal justeres og første fiskeprøvetur skal skje i Nordsjøen etter sei. I midten juni skal båten på rekefiske. Vi forventer å anløpe Engenes og Sør-Troms i løpet av mai.

M/TR «Magne Arvesen» tenkes døpt på Engenes i Ibestad. Slik situasjonen med Covid-19 er nå, ser det ut til å bli en enkel seremoni, på samme måte ble overtakelsesseremonien i Spania enkel og for rederiledelsen side utført på Teams.