Gå til sidens hovedinnhold

Storfornøyd med årets gjennomføring av Harstad Summits Trail Marathon: – En utrolig fornøyelse i år også

Det er ikke få høydemeter som ble besteget under Harstad Summits Trail Marathon.

Harstads egne løpefest med Harstad Summits Trail Marathon ble gjennomført lørdag i strålende sol. Løpsleder Trond Arne Liavik er alt annet enn misfornøyd når iHarstad tar kontakt for å høre hvordan årets løp har gått.

– Det har vært en utrolig fornøyelse i år også. Vi hadde kanonvær det første året i 2019, litt mer grått i fjor, og kanonvær i år. Vi nede i start-mål har kosa oss, de frivillige på toppene og drikkestasjonene er kjempefornøyde og løperne sier det samme. Så vi er kanonfornøyd i år, sier Liavik.

I år var det 180 påmeldte og de var fra 16 år og opp mot 60 år.

Ingen store skader

I Harstad Summits Trail Marathon har alle løypene start og mål i sentrum og går innom flere av fjelltoppene som omringer Harstad.

Helmaraton på 42 kilometer har sammenlagt 2100 meter stigning og går via Samaåsen, Kilhusåsen, Middagsfjellet, Blåfjellet, Lille Hinnstein, Hinnstein, Vardheia, Heia, Pevassfjellet, Svartdalsåsen/Novkollen.

Halvmaraton har sammenlagt stigning håp 950 meter og går via Middagsfjellet, Vardheia, Heia, Pevassfjellet og Svartdalsåsen/Novkollen.

Det har som kjent regnet en god del i Harstad den siste tiden, og Liavik kan fortelle at ned fra Pevassfjellet kunne det være sleipt, men at de unngikk de store skadene i løypa.

– Norsk Folkehjelp har vi et veldig godt samarbeid med og de har vært ute på forskjellige lokasjoner, så sikkerhetene har vært ivaretatt.

Har dere begynt planleggingen for neste års løp?

– Nei vi har ikke det. Først skal vi evaluere dette løpet med et eget møte med de frivillige. Se hva som fungerte og hva som eventuelt ikke fungerte før vi planlegger og setter en dato for neste år.

Les også

Tok rekordstor monsterkveite på stang: – Helt ubeskrivelig følelse

Les også

Anne Lena var i New York under terrorangrepet: – Skulle egentlig være i World Trade Center

Les også

Finn tror det blir krise i jula: – Vi mangler 20-30 sjåfører