Gå til sidens hovedinnhold

Stort flertall for å sikre bredbånd til enda flere i Harstad

Men syv representanter stemte mot forslaget fra Charlotte Espejord (Frp).

Ringberget, Sørlia, Tømmeråsen, Tennvassåsen, Meløyvær og Krøttøy er alle steder hvor det er utfordrende å sitte på hjemmekontor eller hjemmeskole, sier Charlotte Espejord (Frp). Mens utbyggingen har startet og skal utvides på sørsiden av Harstad, er det fremdeles dårlig stilt mange steder nord i kommunen.

Under kommunestyremøtet torsdag ble politikerne enige om å søke Staten om midler for å sikre bredbånd med høy hastighet til flere etter forslag fra Espejord.

Sørgelig tilstand

Espejord kjenner blant annet til folk i Tømmeråsen som ikke kan være med på videomøter fordi nettet er for dårlig.

– Alle betaler eiendomsskatt. Da er det sørgelig at mange må være på hjemmekontor og tidvis hjemmeskole uten å ha dette i orden.

«Kommunestyret ber kommunedirektøren om å søke på midler for videre utbygging av bredbånd i Harstad kommune » lød vedtaket som fikk stort flertall.

27 representanter stemte for, mens seks representanter stemte mot forslaget. De som stemte mot var Kjetil Bjørkelund, Leif Lysvik, Eskil Remme Kleven og Knut Sten Henriksen fra Arbeiderpartiet samt Lena Bergstad fra SV og Lena Bratsberg fra Venstre.

Les også

Knut Erik vil gjennomføre Contrasto, men lover ingen ting: – Har tenkt at dette gidder jeg faen meg ikke

Jobber videre på sørsiden

Kommunen har også til hensikt å sikre at flere på sørsiden av kommunen får bredbånd

– Selv om en leverandør skal bygge ut i området Tjeldsundbrua – Rødskjær, slik det har kommet frem etter at saken ble vedtatt, er det rundt 30-40 husstander som leverandøren muligens må be om midler til for å få bygget ut 100% i dette området, sier varaordfører Espen Ludviksen som leder dagens kommunestyremøte.