Harstadserien lever i aller høyeste grad, men det har ikke vært enkelt. Støtte fra lokale og nasjonale aktører, samt publikum, gir Eliassen motivasjon til å fortsette.

Vil samle folk

– Harstadserien var først og fremst et forsøk på å etablere en langsiktig kulturell virksomhet, men ble dernest også en protest mot pandemiens negative innvirkning på individer og samfunnslivet generelt.

Ved å bruke kunsten og kulturens positive kraft ville hun skape gode opplevelser og være en møteplass for publikum, sier Eliassen, som hadde en idé om at folk hadde behov for å samles om kvalitetsarrangement med musikk i sentrum i en tøff tid.

Nå som samfunnet åpner opp og kulturlivet igjen kan tilby sine produksjoner er Harstadserien etablert som en respektert kulturinstitusjon i regionen. I år kan de by en rekke klassiske godbiter – og Sunniva skal også synge selv. Da blir det renessansetoner sammen med trioen Ensemble Hyperbora.

– Det er ekte renessansemusikk, sier Eliassen, som er ekstra svak for renessansen og barokkens intrikate harmonier.

Piano og folkemusikk

Men før vi kommer til renessansesang i april, skal den franske pianisten Charles Mignot starte årets Harstadserie med musikk av Bach den 9. mars.

– Vi skulle egentlig ha starta serien i januar. Men dessverre måtte MIN-ensemble avlyse konserten i januar på grunn av sykdom, sier Eliassen.

Hun håper vi er over kneika nå, og at resten av serien går som planlagt – og da er planen som følger:

I april blir det altså flerstemmig renessansesang med Ensemble Hyperbora, mens mai byr på eksperimentell folkesang av vokalensemblet Aurom. De ble nominert til Folkelarmprisen i 2021 for sitt debutalbum «uten å dirre.» Så rundes vårsesongen av med duoen Vestavill, som består av sopranen Ingvill Holter og den kjente og kjære musikeren Henning Sommerro, mest kjent for visa Vårsøg.

De skal fremføre verket om den kjente Jostedalsrjupa, som etter sigende overlevde Svartedauden som den eneste på gården. Duoen vil også fremføre noen av Sommerros kjente og kjære viser om livet, håpet og kjærligheten – blant annet.

Få en opplevelse

Men Sunniva, hvorfor skal folk komme på Harstadserien?

– For å oppleve unike, akustiske konserter i et intimt lokale med en fantastisk akustikk! sier Eliassen entusiastisk, og legger til at det er gratis for barn under 16 år – i tillegg til at de også har studentrabatt.

– Så disse konsertene er for alle som ønsker å få en ekte, musikalsk opplevelse med dyktige utøvere.

Les også

Magnus feirer 25 år som artist: – Nu kan dåkker klappe