Gå til sidens hovedinnhold

Syklet inn 14,7 millioner til Barnekreftforeningen

I september overrakte Team Rynkeby Norge 14,7 millioner til Barnekreftforeningen.

(Lofotposten) Team Rynkeby Artic er et av totalt ti norske lag som har bidratt til innsamlingen. Laget består av flere engasjerte mennesker fra Lofoten, Vesterålen, Harstad, Narvik, Tromsø og Hammerfest. Sammen jobber de for å samle inn penger, som uavkortet går til Barnekreftforeningen og forskning på barnekreft.

– De har siden september 2020 fått med seg ulike bidragsytere som vises på deres sykkeldrakt og teamtøy. Sammen har Team Rynkeby Arctic og deres støttespillere bidratt til at flere barn skal ha muligheten til å bli friske, opplyser medieansvarlig Elisabeth Karlsen.

Det ble tidlig klart at årets tur ville bli syklet i Norge, fremfor den vanlige turen som går fra Oslo til Paris, som symboliserer slutten på innsamlingen av midler. I år startet Team Rynkeby Arctic turen sin i Svolvær, og møtte resten av de norske lagene i Trondheim.

16. juli ble åtte av lagets ryttere sendt til sykehus etter en stygg velt ved Beitstadsundbrua ved Malm i Steinkjer kommune. Kristine Sofie Adolfsen var blant de som måtte ha behandling etter ulykken.

– I dag går det bra med alle de involverte. De ønsker å takke alle bidragsytere, familie, venner og de andre Team Rynkeby-lagene for støtten de fikk i ettertid, opplyser Karlsen.

Les også

Sykler inn millioner for Barnekreftforeningen: Person fra Harstad involvert i massevelt

Les også

William (20) var øyenvitne til ulykken: – Jeg rakk bare å tenke «nei, nei, nei, nå går det til helvete»

Les også

Stig (59) om kreften, koronaen og comebacket: – Det har vært tre lange år