BLV: Tre dager er satt av i Nord-Troms og Senja tingrett, i en rettssak mot to tenåringer fra Tromsø.

Begge er tiltalt for grovt narkotikalovbrudd – og den ene av dem har to grove tiltalepunkter mot seg.

– Søndag 15. mai rundt klokken 11 på en parkeringsplass i Tromsø, mottok de en koffert (fra to navngitte personer) som inneholdt 37,66 kilo hasj. De oppbevarte deretter kofferten med innhold til de ble pågrepet av politiet rundt klokken 11.20 samme dag, hevdes det i tiltalen.

Politiet var samme dag på to privatadresser, ifølge tiltalen. I en av boligene skal den ene tenåringen ha oppbevart 6,77 kilo hasj, 643,1 gram amfetamin, og 89,14 gram kokain. Om han dømmes for dette, vil det også telle som grovt narkotikalovbrudd, ifølge påtalemyndigheten.

Den andre tenåringen skal ha oppbevart 31,68 gram hasj på den andre adressen – noe som i seg selv teller som «vanlig» brudd på narkoloven.

Det er satt ned påstand om inndragning av 11.250 kroner for den ene av tenåringene, og 4.700 kroner for den andre – pluss inndragning av mobiltelefonene til begge to. Pengene fordi de skal være utbytte fra en straffbar handling, og mobiltelefonene fordi de skal være brukt til en straffbar handling.

De to tiltalte representeres av advokatene Bjørn Arild Langenes og Fredrik Schøne Brodwall. Langenes ønsker ikke å kommentere saken til Bladet Vesterålen, idet vi spør ham hvordan hans klient stiller seg til tiltalen. Brodwall svarte ikke på Bladet Vesterålens henvendelse onsdag.