Thea Wolf Solberg er en av 660 unge norske kulturutøvere som er nominert til Drømmestipendet i år. Vinnerne av stipendet får 30.000 kroner fra Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping som et tilskudd til å virkeliggjøre drømmene de bærer på.

I sin søknad skriver Wolf at hun har danset siden hun var tre år gammel. Dansen har vært en viktig uttrykksform, spesielt etter å ha slitt mentalt i oppveksten.

– Da jeg var yngre så var dans bare en plass hvor jeg var sosial med venner og hadde det gøy. I dag er det i mye større et sted hvor jeg kan uttrykke alt jeg ikke klarer å si med ord.

Kan vise hvem hun er på innsiden

Dans har gjort at hun fortsatt har en plass der hun kan vise hvem hun er på innsiden, skriver hun i søknaden.

– Det beste jeg vet er å kunne sette på en sang og virkelig slippe løs alt som herjer på innsiden. Det blir en type terapi. Siden jeg slet mye da jeg var yngre, så vil jeg være til stede for de som kanskje føler det samme som jeg gjorde.

I tillegg til å være elev ved flere dansefag, er Thea også assistent ved flere danseklasser på kulturskolen.

Drømmen er å bli koreograf. For å nå det målet, er neste steg New York, hvor hun er kommet inn på The American Musical and Dramatic Academy.

– Harstad kulturskole gratulerer Thea, både med skoleplass og drømmestipendnominasjon, og krysser fingrene for at juryen velger henne ved neste korsvei, skriver kulturskolen på Facebook.

Les også

Chanett var tilbake på jobb 6 uker etter fødselen: – Vi er en annerledes familie

– Kropp finnes i mange fasonger

Thea skriver i sin søknad at det ofte i media blir framstilt som at man må ha et spesielt utseende for å drive med dans.

– Det er viktig for meg å vise de som er yngre at dans ikke har en type kropp, men kommer i mange ulike former og fasonger. Og ikke minst at det fins uendelig mange måter å bevege kroppen sin, det er ikke en rett eller gal måte å bevege seg på. Derfor er det viktig å utforske seg selv, og hva man kan gjøre med sin kropp.